GRATULERER MED VM TILDELINGEN: Sepp Blatter gratulerer emiren i Qatar,  Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani, med å ha fått 2022 mesterskapet. Til venstre står Fifas generalsekretær Jerome Valcke. (Foto: Anja Niedringhaus/Ap)
GRATULERER MED VM TILDELINGEN: Sepp Blatter gratulerer emiren i Qatar, Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani, med å ha fått 2022 mesterskapet. Til venstre står Fifas generalsekretær Jerome Valcke. (Foto: Anja Niedringhaus/Ap)

Qatar avviser beskyldninger om stemmekjøp

Qatar, arrangøren av fotball-VM i 2022, avviser beskyldningene om at landet kjøpte seg stemmer før FIFAs valg av VM-arrangør i desember.

Likevel lover FIFA-president Sepp Blatter en full gransking av beskyldningene, og en avklaring innen han stiller til gjenvalg 1. juli - med Qatars fotballforbunds president Mohammed bin Hammam som eneste motkandidat.

Tirsdag la det britiske parlamentet fram resultatet av en undersøkelse om hvorfor England ikke fikk mesterskapet i 2018. Ifølge parlamentsmedlem Damian Collins har avisen Sunday Times bevis for at Issa Hayatou fra Kamerun og Jacques Anouma fra Elfenbenskysten ble betalt av Qatar for å stemme på deres kandidatur.

Hayatou betegnet onsdag beskyldningene som «fri fantasi». Derimot bekrefter Det afrikanske fotballforbundet (CAF) å ha inngått en sponsoravtale med Qatars VM-søkekomité som ga komiteen eksklusiv rett til å drive kampanje i forbindelse med forbundets generalforsamling.

- Vi nekter kategorisk for disse beskyldningene. Vi har ingenting å skjule og vil mer enn gjerne samarbeide om framtidige etterforskninger. Dessuten vil vi motbevise alle mulige framtidige beskyldninger, heter det i en pressemelding fra VM-arrangøren. (©NTB)