ENIGE: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og riksantikvar Jørn Holme foran Munchs
ENIGE: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og riksantikvar Jørn Holme foran Munchs "Livet" som henger i Munch salen i Rådhuset i Oslo etter at de har orientert om resultatet av meglingen om reguleringsplanen for Munch Deichman onsdag ettermiddag. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Alt klart for nytt Munch-museum i Bjørvika

Riksantikvaren trekker sin innsigelse mot planen for bygging av Munch-museum i Bjørvika i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Riksantikvar Jørn Holme og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo har «etter krevende, men konstruktive forhandlinger» blitt enige om et forlik om reguleringsplanen for deler av Bjørvika, opplyser Oslo byråd i en pressemelding.

Trekker innsigelsen

Avtalen innebærer at Riksantikvaren trekker sin innsigelse mot den eksisterende Munch-/Deichmansplanen. Partene har dessuten blitt enige om at Riksantikvaren ikke skal fremme den varslede innsigelsen mot reguleringsplanen for Operaallmenningen.

Avtalen innebærer at byrådet fremmer en ny reguleringsplan for Kongsbakken, med en dobling av parkområdet. Saken går nå videre til politisk behandling.

– Jeg har ført samtaler med partigruppene til Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre om punktene i avtalen og legger til grunn at det vil være flertall i Oslo bystyre for at avtalen blir realisert, sier Røsland.

– Gratulerer, Oslo

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) er godt fornøyd med at partene er kommet til enighet.

– Jeg vil gratulere Oslo kommune og Riksantikvaren med at de har kommet til enighet om reguleringsplanen om Munch – Deichman. Middelalderbyen i Oslo er ett av de viktigste historiske områdene i Norge, sier Solheim.

Dette åpner for at Oslo bystyre kan vedta reguleringsplanen med endelig virkning, påpeker statsråden. (©NTB)