Sir Alex Ferguson. (Foto: JON SUPER/Ap)
Sir Alex Ferguson. (Foto: JON SUPER/Ap)
Premier League

Alex Ferguson kunne havnet i Arsenal

Manchester United-manageren avslører at han takket nei til Arsenal.

Jeg spurte ham om han ønsket å bli med meg til Arsenal, men så overrasket han meg fullstendig, og sa han kom til å dra til Rangers

Sir Alex Ferguson har avslørt at han takket nei til et tilbud om å overta Arsenal, kun kort tid før han startet karrieren i Manchester United.

Skotten fikk tilbud om Arsenal-jobben tidlig i 1986, og var interessert i å ta med landsmann Walter Smith med seg til London, men Skottlands spill i VM det året førte til at avtalen ikke ble noe av.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Avsløringen kom i kampprogrammet før Walter Smiths siste kamp som Rangers-manager på Ibrox på tirsdag.

– Jeg ble tilbudt stillingen i Arsenal, og jeg ønsket å ta med meg Walter (Smith), sa Ferguson i kampprogrammet.

– Jeg trodde vi to skulle bli enige om en avtale når vi var sammen på landslagsoppdrag, men da var han allerede på vei til Rangers.

Ferguson forteller at Smith først var positiv til forslaget, men så fikk trenerlegenden beskjeden om at Smith hadde takket ja til den skotske klubben.

LES OGSÅ: Fergusons største triumf?

– Jeg spurte ham om han ønsket å bli med meg til Arsenal, men så overrasket han meg fullstendig, og sa han kom til å dra til Rangers, sa den nåværende United-manageren.

– Arsenal ønsket et kjapt svar, men jeg kunne ikke gi dem det på grunn av landslagsoppdraget i Mexico-VM i 86.

– Dermed ble det ingenting av den avtalen. Walter Smith dro til Rangers, og litt senere det året havnet jeg i Manchester United, avslutter Sir Alex Ferguson.