ny1-ordfører-nevø-ansatt - Bergens-ordfører ansatte egen nevø

Da ordfører Gunnar Bakke i Bergen trengte ny personlig rådgiver, ansatte han sin 40 år gamle nevø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakke sier at nevøen, som er statsviter og var uten jobb, kunne tiltre stillingen på kort varsel, skriver Bergens Tidende.

- Han er i høyeste grad kvalifisert. Han har utdannelse innenfor politikk. Samtidig er dette et relativt kort engasjement til i høst. Han kunne tiltre på kort varsel. Det var en viktig forutsetning, sier ordfører Gunnar Bakke (Frp).

- Det er en god mulighet for meg. Jeg har lenge ønsket å jobbe innen politikk, men det er ikke alltid så lett å få jobb når man tar utdannelse i voksen alder, sier nevøen Ernst Olsen til avisen.

Ifølge regelverket er det ordføreren selv som skal utpeke sin egen rådgiver. Det skjer også uten en vanlig utlysning fordi rådgiverjobben er direkte knyttet opp til ordførerens rolle. Det betyr at man kun sitter i stillingen så lenge ordføreren gjør det.

Både opposisjonen og Frps samarbeidspartner Høyre kritiserer ansettelsen, men jussprofessor Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen sier at det ikke umiddelbart er noe juridisk galt i å ansette sin egen nevø til en slik stilling. (©NTB)