skyitalia (Foto: Sky Italia)
skyitalia (Foto: Sky Italia)

Italiensk politi har knust kaffemafia

Politiet i Napoli sier at de har knust en lukrativ kaffemafia i en aksjon med kodenavn «Caffe Macchiato» og har fryst verdier for over 4,7 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politi sier at verdiene som er beslaglagt inkluderer rundt 900 eiendommer, 23 firmaer og 200 bankkontoer. Verdiene skal ha tilhørt Mallardos-klanen som har bånd til et av de største mafianettverkene i Italia, Camorraen i Napoli-området.

Blant dem som ble arrestert, er Feliciano Mallardo som mistenkes for å være lederen for gruppa som hadde spesialisert seg i å selge kaffemaskiner til barer i den sørlige byen. Mallardo skal ha tvunget kafeer i regionen til å bruke en spesiell type kaffe.

– Gruppens firmaer hadde også tatt kontrollen over hele den økonomiske sektoren, fra produksjon og distribusjon av kaffe til engroshandel med drikke og farmasøytiske produkter, sier politiet.

Napoli-politiet sier at de klarte å skjule en mikrofon i hjertet av Mallardo-operasjonene etter tips fra de berørte kafeene. Kjernevirksomheten skal ha funnet sted i en slags bunker i et forsikringskontor med forbindelse til den angivelige sjefens hjem.

– Ved å fryse klanens midler treffer vi dem rett i hjertet og får dem til å innse at det ikke lønner seg med kriminalitet, sier innenriksminister Roberto Maroni.

(NTB)