Peter Crouch (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)
Peter Crouch (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/Reuters)
Edin Dzeko har fått fart på målproduksjonen for Manchester City (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Edin Dzeko har fått fart på målproduksjonen for Manchester City (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Hart: – Vi må gi fansen troféer

I fjor ble Peter Crouch helt for Tottenham da han satte inn 1-0 i tilsvarende oppgjør. Tirsdag scoret han kampens eneste mål på Eastlands - i eget nett.

Manchester City - Tottenham (1-0)

Peter Crouch – helt for Tottenham på City of Manchester Stadium med scoring i tilsvarende oppgjør i fjor.

Etter halvtimen spilt på Eastlands tirsdag kveld var det minnet visket bort for Tottenhams høyeste mann.

Etter et hjørnespark i en periode der Tottenham var det førende laget, slo Manchester Citys James Milner et lavt og godt slått innlegg inn i boksen. Peter Crouch skulle avverge på første stolpe, men var uheldig - og klønete - da han satte ballen i eget nett.

Likevel var det ingen sure miner å spore fra Tottenhams manager, Harry Redknapp.

– Jeg er stolt av laget og det vi har prestert denne sesongen, sier Redknapp.

Les fyldig kampreferat i vårt livesenter.

Dzeko med kjempemiss
City åpnet best på hjemmebane, og var nærmest ved Edin Dzeko etter elleve minutter. Nevnte Dzeko stusset gjennom David Silva som tok seg til linjen, og la perfekt ut igjen til Dzeko som lå mutters alene foran mål, men City-spissen satte ballen midt på Carlo Cudicini fra kort hold.

Modric nær å sende gjestene i ledelsen
Etter 20 spilte minutter flyttet gjestene høyere i banen og tok over initiativet i kampen, men skapte lite inne i boksen.

Men så satte Aaron Lennon igang et lynhurtig raid oppover høyrekanten, la perfekt videre til Modric som satte ballen knallhardt til høyre for stolpen.

Tottenham best etter hvilen
Tottenham hadde taket på kampen da City fikk hjørnesparket som endte i selvmål.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0. Etter hvilen føk Tottenham ut av startblokkene. Pienaar ruvet i feltet etter 47 minutter, og stanget godt til mot mål, men Hart sørget for at City beholdt ledelsen med en klasseredning.

Harry Redknapp så lenge frustrert ut på sidelinjen - og med god grunn. Et defensivt City virket redde for baklengsmål, og la seg overraskende dypt på hjemmebane. Angrep er tydeligvis ikke det beste forsvar på Mancinis taktikktavle.

Vieira centimetre unna 2-0
Mot slutten av kampen så luften ut til å ha gått ut av Tottenham-mannskapet, og innbytter Patrick Vieira var nærmest tre minutter før full tid. En nydelig chipp ble hindret på streken av Gallas som ofret det siste han hadde av krefter.

Likevel holdt det ikke for et hardtkjempende Tottenham, som måtte se de lyseblå feire Mesterliga-kvalik etter et uheldig selvmål.

Keeperkjempen Joe Hart var fornøyd etter kampen, men er klar på at det er troféene spillerne er opptatt av.

– Vi bryr oss ikke om hvor mye penger klubben har brukt på spillere. Vi er det laget vi er. Men vi må gi fansen noe å holde i, og det er troféer. Vi er fornøyde med å ha nådd Mesterliga-kvalik, men nå må vi gi noe tilbake til fansen.

Lagoppstillinger:

Man. City (4-2-3-1): Hart - Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta - Milner, de Jong - Silva, Y. Touré, Johnson - Dzeko.

Tottenham (4-4-1-1): Cudicini - Corluka, Dawson, Gallas, Rose - Lennon, Palacios, Sandro, Modric - van der Vaart - Crouch.