Volvo XC90_V8_AWD
Volvo XC90_V8_AWD

XC90: Volvo planlegger ny stor SUV

XC90 skal endelig erstattes – men først kommer facelift.

XC90 har vært en stor suksess for Volvo, både i salgstall og i rene kroner. Særlig viktig har den vært i USA hvor Volvo begynte å konkurrere om helt nye kunder da XC90 kom på markedet.

Etter ti år er det imidlertid ikke til å legge skjul på at bilen begynner å bli gammel. XC90 har fått mange tøffe konkurrenter de siste årene og du skal nok være litt spesielt interessert – eller veldig Volvo-fan – for å kjøpe denne ny nå.

Tre år til

Det har gått rykter om oppfølger flere ganger, men finanskrisen satte en stopper for det, i alle fall i første omgang. Nå bekrefter imidlertid Volvos USA-sjef at dagens XC90 skal blir erstattet og at de sannsynligvis har en helt ny modell på plass i 2014.

Det betyr at dagens modell må henge med i tre år til, og det betyr igjen at Volvo må inn og oppgradere og finpusse på den. Det spekuleres i en omfattende facelift allerede i høst, men her holder Volvo kortene tett til brystet. Poenget er selvfølgelig å unngå at kunder lar være å kjøpe bilen fordi de heller vil vente på faceliften.

Les testen på XC90 – klikk her:

Siste "ekte" Volvoen

– XC90 er faktisk den siste "ekte Volvoen" du kan kjøpe ny, i det legger jeg at mye av den ble utviklet før Ford kjøpte Volvo i 1999.

– Nå er det mye Ford-mekanikk i samtlige Volvo-modeller, mens XC90 ble utviklet på samme plattform som den første generasjonen S80, forteller Brooms bilekspert Benny Christensen.

Stor og komfortabel bruktbil? Les mer om S80 her:

Satser stort

– Men nå er Ford ute – og kinesere inne?

– Det er riktig. Volvo eies nå av kinesiske Geely og det blir selvfølgelig svært spennende å se hvordan de løser utvikling og teknikk på nye modeller, nå som Volvo skal stå på egne bein. Det siste jeg har lest er at Geely skal investere 70 milliarder svenske kroner i Volvo de kommende fem årene. Det høres både bra og betryggende ut. Hvis Volvo skal klare å henge med i den tøffe konkurransen er de nødt til å satse, hvis ikke blir de fort frakjørt, sier Benny og legger til:

– En ny XC90 vil være viktig på mange markeder. Dagens modell har vært en liten gullgruve for Volvo, selv om kvaliteten dessverre ikke har vært all verden. Vi får endelig håpe de blir kvitt disse problemene til andre generasjon – og bygger videre på de gode egenskapene denne modellen har. Når det gjelder smart og familievennlig SUV er det ikke mange biler som slår XC90, den dag i dag.

Del med Facebook-vennene dine

Volvo XC90 kommer igjen dårlig fra det i en stor kvalitetsundersøkelse. Dette er en bensinutgave - som i det minste gjør det litt bedre enn dieselversjonen.
Volvo XC90 kommer igjen dårlig fra det i en stor kvalitetsundersøkelse. Dette er en bensinutgave - som i det minste gjør det litt bedre enn dieselversjonen.

Lillebror XC60 er en stor suksess – les testen her: