rever og hunder (Foto: Polen NTV)
rever og hunder (Foto: Polen NTV)

Fant fire revunger hos hjemløs hund

Hunden passet godt på de fire revungene i tillegg til sine egne fire hundevalper i et revehi i skogen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann på skogstur ble overrasket da han så en hund pile ned i et revehi i skogen utenfor Sleszyn i Polen. Ved nærmere undersøkelser skjønte han at det også befant seg både revunger og hundevalper nede i hiet.

Måtte hentes opp

Funnet forbløffer veterinærene i byen.

– Vi trodde ikke helt på meldingen om at en hund var funnet i et revehi med revunger. Det hørtes veldig rart ut, sier Beata Kurek ved hjelpesenteret som tok i mot dyrene.

– Vi visste at revene ble ammet av en hund, og at de derfor ikke ville ha mulighet til å overleve i naturen på egen hånd siden de ikke ville lære seg å jakte, sier hun. Derfor besluttet de å hente opp dyrene fra hiet.

Dypt hi

Hundene kom opp frivillig, men det tok to timer å få gravd ut revungene fra det tre meter dype hiet. Da alle var ute kunne de telle opp en voksen tispe, fire hundevalper og fire revunger som levde som søsken.

Dyrene har nå blitt undersøkt, og det står bra til med alle sammen. Man håper nå at hundene kan få nye hjem. Revungene er det litt verre med. De kan ikke slippes ut i naturen så lenge de ikke har en mor som kan lære dem å jakte. De har også blitt for godt vant til mennesker ved kennelen. Trolig vil de bli plassert i en dyrepark.