detnorske-res - Svake tall fra Det norske oljeselskap

Første kvartal 2011 ga et resultat før skatt på minus 709 millioner kroner for Det norske oljeselskap ASA. Nå legger selskapet ned sitt kontor i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Resultatet etter første kvartal er 64 millioner kroner svakere enn samme periode i 2010, mens driftsresultatet går fra minus 575 millioner kroner i første kvartal til minus 638 millioner kroner i årets tre første måneder.

Driftsinntektene steg svakt, fra 97 millioner kroner i første kvartal 2010 til 101 millioner kroner i samme periode i år.

Det svake resultatet kommer blant annet på grunn av store kostnader på Vargfeltet, der det kun har vært boret tørre produksjonsbrønner, samt utsettelsen av en planlagt brønn på Glitne. Som et resultat venter selskapet redusert produksjon i 2011, men vil fortsatt ha en betydelig leteaktivitet.

- Med mål om å levere plan for utbygging og drift for Jetta i sommer vil vi passere en viktig milepæl mot å bli et fullverdig oljeselskap med utbygging og egenoperert produksjon, sier administrerende direktør Erik Haugane.

I 2011 planlegger selskapet å ta del i ytterligere åtte letebrønner, hvorav tre som operatør. Selskapet eier 25 prosent av rettighetene i Krafla-prospektet, sørvest for Oseberg Sør i Nordsjøen, der Statoil er operatør og hvor det nettopp er funnet olje. (©NTB)