I fengsel etter å ha kjøpt leilighet for 1 krone

En 39 år gammel advokat er dømt til fengsel i ett år og tre måneder etter at han lurte en 83-årig kvinne til å selge ham leiligheten hennes på Bislett for én krone. Leiligheten var verdt 3,5 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

39-åringen har jobbet som advokat i ti år og er daglig leder i et advokatfirma, skriver Aftenposten.

Mildere dom

Aktor, statsadvokat Geir Evanger, hadde lagt ned påstand om fengsel i to år og ni måneder, men retten endte på en kortere dom fordi advokaten straks gikk med på å tilbakeføre leiligheten til kvinnen da røverkjøpet ble avslørt.

Kvinnen ville høsten 2009 ha hjelp til å arrangere sin egen begravelse og få orden i papirene og tok derfor kontakt med advokat.

Oppdaget svindel da hun skulle ha takst

83-åringen var sengeliggende og undertegnet på det hun ble bedt om å undertegne. Med advokaten til å støtte seg opp i sengen skrev hun under på å selge leiligheten til advokaten for én krone og et skjøte til Statens kartverk om at leiligheten var en gave på 1,5 mill. kroner.

Dette oppga også advokaten til skattemyndighetene. Kvinnen oppdaget at leiligheten ikke lenger var hennes da hun tok kontakt med en megler for å få en verdivurdering.

I skjerpende retning mener Oslo tingrett det skal legges vekt på at advokaten har utnyttet en 83 år gammel klient for å oppnå egen vinning, og at han grovt hadde utnyttet kvinnens tillit spesielt til advokater. (©NTB)