annonse X5
annonse X5

SUV-er med superkrefter

Råsterke - men bruker under literen. Vi har funnet fire godbiter.

Vil du ha en SUV som sparker skikkelig ifra, men uten å gå glipp av fordelen med å ha ”rimelig” drivstoff-forbruk?

Vi har kikket litt på hvilke modeller som ligger tilgjengelig. Felles for bilene vi har funnet utover å være SUV, er at de går på diesel, nøyer seg med rundt literen eller mindre på mila og har over 300 hestekrefter.

Her er det bare å lese og drømme seg bort. Men se opp, den ene får du for under 500 000 kroner. Kanskje kommer kjøpebehovet krypende...

Kostbar moro

Range Rover II (Foto: Faksimile fra finn.no.)
Range Rover II (Foto: Faksimile fra finn.no.)

Klikk her for å se annonsen på bilen

Men vi begynner i motsatt ende av skalaen. Den dyreste. Det er en skikkelig grombil for de anglofile, nemlig klassikeren Range Rover.

Hos Sandven står det annonsert en mer eller mindre splitter ny 4.4 TDV8, som har 313 hestekrefter.

Beskjeden toppfart

Range Roveren er for øvrig proppfull av alt tenkelig og utenkelig utstyr. Noen racerbil vil det imidlertid aldri bli. Den er såpass tung og kantete at her må en i stedet tenke på bilen som en cruiser med nærmest uendelige kraftressurser. 0-100 km/t går unna på 7,5 sekunder – mens toppfarten er knappe 180 km/t.

Prislappen er ”beskjedne” 1.88 millioner kroner. Men det er inkludert omregistrering!

Lavt forbruk

X5 versjon 2 (Foto: Faksimile: finn.no)
X5 versjon 2 (Foto: Faksimile: finn.no)

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Hvis knappe to millioner kroner skulle være i drøyeste laget, kan vi friste med en übersprek BMW X5 4.0D. Med 3-liters (ikke 4 liter, som modellnavnet skulle tilsi) dieselmotor på 306 hestekrefter, har du en bil det knapt finnes maken til i Norge. Og denne sprinter lett ifra Range Roveren, 0-100 km/t er unnagjort på 6,6 sekunder. Og det med et forbruk ned mot 0,75 liter på mila.

Skal vi tro annonsen til Auto 1 er det ikke som om du skal savne noe utstyr her heller. Og prisen er 626 000 kroner lavere enn Range Roveren. Til gjengjeld er det en 2010-modell, med 25 000 kilometer på telleverket.

Les testen av BMW X5 her:

Under millionen

Touareg (Foto: Faksimile fra finn.no.)
Touareg (Foto: Faksimile fra finn.no.)

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Men hvis du synes mer enn en million kroner er for mye å bruke på bil, så kan du jo sjekke ut denne VW Touaregen til "bare" 929.000 kroner.

Den er slett ikke noe svakere enn de to over. Den har 313 hestekrefter, i en 5 liters V10 motor!

0-100 på 7,4 sekunder

Den klarer ikke å henge på BMW-en til 100 km/t, men slår så vidt Range Roveren. 7,4 sekunder bruker den på denne øvelsen. Forbruket er satt til 0,96 liter på mila på langkjøring.

Den aktuelle bilen vi har funnet er en 2007-modell, som har gått knappe 66 000 kilometer. Den står til salgs hos Gumpens Auto i Kristiansand.

Les mer om Touareg i Brooms nybilguide - her:

Kuppet

GL (Foto: Faksimile fra finn.no.)
GL (Foto: Faksimile fra finn.no.)

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Så kommer altså ”kuppet”. Her er altså en fullverdig, tysk super-SUV til under 500 000 kroner. En 1000-lapp under, for å være mer presis. Men da er den ferdig registrert.

Vi snakker om Mercedes GL 420 DCI. Det er en 2007-modell som har rukket å gå 123 000 kilometer, og den har grønne skilter. Det betyr at hvis du skal bruke den som familiebil, og sette inn baksetene, så går prisen betydelig opp.

Under literen

Klarer du deg med to seter, får du imidlertid en grombil med 306 hestekrefter, og masse plass. Også denne sniker seg under literen på mila hvis du er forsiktig med gasspedalen og legger igjen den tunge bagasjen hjemme. 0-100 km/t er unnagjort på 7,6 sekunder, mens toppfarten er 230 km/t.

Og bilen er altså din for 493 000 kroner, pluss omregistrering.

Les mer om GL i Brooms nybilguide - klikk her:

Del med Facebook-vennene dine