BMW 320d
BMW 320d

Du kan prøvekjøre bil uten å måtte kjøpe

Tim har fryktelig lyst på en kjøretur i BMW - men er redd for problemer.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei!

Har et litt spesielt spørsmål til deg om prøvekjøring av nye biler. Idag kjører jeg en bmw E46 og er strålende fornøyd med bilen. Men etter å ha lest mange artikler om E90 er jeg blitt veldig nysgjerrig på denne bilen og vurderer den som min neste bil. Men jeg har egentlig hverken råd eller behov for bilbytte akkuratt nå samtidig som jeg er veldig glad i BMW og spesielt 3-serien. Poenget er at jeg vil gjerne prøvekjøre E90 uten å kjøpe den :)

Har ikke lyst til å ringe og plage privatselgere når jeg vet jeg ikke skal ha den alikevel, derfor lurer jeg på hvordan dette fungerer hos merkeforhadlere. Har aldri bestilt prøvekjøring i mitt liv og vet ikke hvordan det fungerer. Men er det slik at hvis jeg en gang prøvekjører en bil hos BMW så blir jeg oppringt av selgeren til jeg får lyst til å kjøpe den eller er det ingen forpliktelser i det hele tatt og hvem som helst kan bestille en prøvekjøring av en ny bil?

Setter stor pris på svar! Hilsen Tim

Benny svarer:

Hei Tlm! Morsomt spørsmål og noe sikkert mange lurer på.

Klart du må få prøvekjørt ”drømmebilen”! Stikk innom en forhandler og si det samme som du har skrevet i spørsmålet. At du er veldig nysgjerrig på bilen og at du vurderer den sterkt som neste bil, men at du ikke skal kjøpe akkurat nå.

Det ville undre meg mye om du ikke får lov til å prøvekjøre den en liten tur. Det hadde du i alle fall fått lov til om jeg hadde vært selgeren. Her er det snakk om å bygge gode relasjoner.

Ikke noe er teitere enn en som ”later som” han skal kjøpe bil – men egentlig bare vil teste. Det gjennomskues ganske fort av en litt erfaren selger. Så spill med åpne kort.

Du må nok regne med at selgeren gjerne vil selge deg en bil – og kanskje blir du grepet av et akutt ”ha-begjær” også og framskynder planene dine... Flere som har gått på den smellen!

Å prøvekjøre bil er helt uforpliktende. Kan nok kanskje være at du får en telefon fra selgeren, men jeg tviler på det om du forteller at det ikke er aktuelt med bytte akkurat nå.

Lykke til med prøvetur!

Les også: Dette er de beste bruktbilene

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: