Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

- Redd sidevinduene mine er ulovlig mørke

Og det kan fort gi problemer. Les hva Brooms bilekspert svarer

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hallo Benny. Har kjøpt "ny" bruktbil som jeg er veldig fornøyd med. Det er bare et prpblem og det er at jeg er redd sidevinduene foran er sotet. Bilen er helt mørk på sideruter og bakruter, men det er tydelig at også de fremre rutene er mørknet ned. Jeg har fått høre at dette ikke er tillatt og at jeg kan få problemer hvis jeg blir stoppet i kontroll. Vet du noe om dette? Det er som sagt ikke jeg som har gjort det, bilen var slik da jeg kjøpte den.

Benny Svarer:

Hei Hvis de fremre siderutene også er sotet så er dette ulovlig, dessverre. Det er kun bakvinduet og de bakre siderutene som det er lov til å tone ned. IKKE de i fordørene.

Grunnen skal visstnok være at andre trafikanter skal kunne ha øyekontakt med deg i kryss, rundkjøringer osv. Noe som i og for seg kan virke fornuftig nok.

Uansett, kjøretøyforskriften sier at dette er forbudt og du bør derfor fjerne dette. Det vil i motsatt fall gi deg mangel på neste EU-kontroll, om du ikke blir stoppet av politiet tidligere.

Det spiller nok ikke noen rolle at den var slik når du kjøpte bilen. Som bileier er det du ansvarlig for at bilen er i forskriftsmessig stand.

Les også: Sportsbil-comebacket som endte i fiasko

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: