Frikjent for å ha tent på kamerat

En 24 år gammel mann er frifunnet for å ha dynket den tidligere kameraten Lasse Wethal med etterbarberingsvann og tent på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordre Vestfold tingrett slår fast at det ikke finnes bevis i saken. Dommen i tingretten var enstemming, skriver Tønsbergs Blad.

Homofil

Det var etter en fest i Re kommune i 2009 at Wethal (24) ble lagt inn på sykehus med omfattende brannskader. Han hevder han ble utsatt for ugjerningen fordi han er homofil.

En jevnaldrende tidligere kamerat ble i oktober tiltalt i saken. Han har hele tiden nektet straffskyld. Aktor la ned påstand om 10 måneders fengsel for den tiltalte.

Riksadvokaten grep inn

«Det er (...) ikke fremkommet gjennom verken politiavhør eller forklaringer for retten at noen av de tilstedeværende har sett at fornærmede ble påtent. Heller ikke er det fremkommet noe motiv for handlingen, som fremstår som uforståelig og grunnløs», heter det i tingrettsdommen.

Saken ble opprinnelig henlagt fordi politiet mente de ikke hadde gode nok bevis mot gjerningsmannen. Men etter store protester grep Riksadvokaten inn og politiet gjenopptok etterforskningen. (©NTB)