ny4-flekkefjord-blusser-F - Etterslokking og nedtrapping i Flekkefjord

Arbeidet med å stagge skogbrannen på Gyland i Flekkefjord blir natt til tirsdag trappet ned. Mannskapene har kontroll med etterslokkingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Fire helikoptre fortsetter med etterslokking til det blir mørkt mandag kveld. Deretter blir innsatsen trappet ned ut over natten. 10-15 personer vil være i aksjon gjennom natten. Samtidig blir et helikopter holdt igjen til tirsdag morgen, i tilfelle brannen skulle blusse opp igjen, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til NTB.

Brannmannskapene hadde mandag kveld kontroll, og vindforholdene var håndterbare. Men utviklingen videre vil avhenge av hvordan vinden eventuelt endrer seg, ifølge politiet.

Men etter hvert endret bildet seg. Brannbefal Kjetil Presterud i Flekkefjord brannvesen opplyste til NTB mandag ettermiddag at det ikke lenger var så mange flammer, men at det fortsatt blusset opp i forbindelse med vindkast.

Det brant mandag ettermiddag fortsatt nede i jorda, enkelte steder helt ned til 20 centimeter ned i jordsmonnet. Derfor skal brannfolkene være i området helt til det kommer et skikkelig regnskyll, noe som ikke er meldt de første dagene. Det ser ut til at vinden kommer til å løye noe fra tirsdag, ifølge yr.no . (©NTB)