flekkefjord_skogbrann (Foto: Jørn Bærheim/Scanpix)
flekkefjord_skogbrann (Foto: Jørn Bærheim/Scanpix)

Roser bøndene for innsats under skogbrann

Brannmannskapene fikk søndag kveld kontroll over skogbrannen i Flekkefjord. Brannvesenet skryter av innsatsen fra frivillige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en stund fare for at brannen ville spre seg til et boligområde. Brannvesenet mener hjelpen fra bøndene har vært avgjørende i slukningsarbeidet.

flekkefjord_skogbrann (Foto: Jørn Bærheim/Scanpix)
flekkefjord_skogbrann (Foto: Jørn Bærheim/Scanpix)

– Upåklagelig

– De har en stor kapasitet til å frakte vann opp i terrenget. Det er viktig for oss. Innsatsen har vært upåklagelig, sier overbefalsvakt Kjetil Presterud ved Flekkefjord brannvesen til TV 2.

Brannvesenet fikk kontroll over mesteparten av brannen søndag kveld, og dimitterte de fleste mannskapene i løpet av natt til mandag.

Flammene nærmet seg flere hus

Mandag morgen stiller Sivilforsvaret med et mannskap på 25 mann. Brannvesenet er også blitt lovet assistanse fra helikoptrene.

– Det brenner fortsatt, men det har roet seg veldig nå i kveld ettersom vinden har løyet og det er blitt kjøligere i været, sa brannsjef Svein Gunnar Larsen ved Flekkefjord brannstasjon, til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Underbrannmester Tor Presterud i Flekkefjord brannvesen mener bebyggelsen ikke skal være truet. Selv om flammene har nærmet seg flere hus i Fedjesdal har brannfolkene hele søndagen arbeidet med å dynke terrenget rundt med vann.

516548