ny1-us-binladen-obama-F - Obama: - Bin Laden hadde pakistansk nettverk

Osama bin Laden må ha hatt et støtteapparat i Pakistan, sier USAs president Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi vet ikke hvem eller hva dette støttende nettverket var. Vi vet ikke om det var noen på innsiden i regjeringen eller på utsiden, det er noe vi må etterforske. Og viktigere: Pakistanske myndigheter må etterforske, sier Obama i et intervju på programmet «60 Minutes».

Bin Laden skal i flere år ha bodd i den pakistanske byen Abbottabad, rett ved en stor militærforlegning og like nord for hovedstaden Islamabad.

Pakistanske myndigheter har lovet å granske saken, men avviser anklager om at ekstremister som bin Laden gis beskyttelse i landet.

- De har antydet at de har stor interesse av å finne ut hvilken type støtte bin Laden kan ha hatt. Men dette er spørsmål som vi ikke kan svare på tre eller fire dager etter hendelsen. Det kommer til å ta tid å undersøke etterretningsmaterialet vi klarte å samle på stedet, sier Obama.

Osama bin Laden ble likvidert av amerikanske spesialsoldater i Abbottabad 2. mai. Soldatene beslagla store mengder papirer og annet materiale amerikanske myndigheter nå går igjennom. (©NTB)