Kara etter scoring for Tromsø. (Foto: TV 2)
Kara etter scoring for Tromsø. (Foto: TV 2)

Kara sikret ett Tromsø-poeng etter Larsen Kwarasey-tabbe

Men Strømsgodset er fortsatt ligaleder etter toppoppgjøret på Marienlyst.

Strømsgodset - Tromsø 1-1

Akkurat idet Tippeliga-leder Strømsgodset skulle gå til pause med 1-0 i toppkampen mot toer Tromsø, glapp det for sisteskanse Adam Larsen Kwarasey.

Godset-keeperen fikk kjempetrøbbel med et hjørnespark og fomlet vekk ballen, som til slutt endte på pannebrasken til Tromsøs Kara.

Arbeidsjernet fra Senegal viste ingen nåde, og headet inn utligningen – dét skulle vise seg å være nok til å sikre TIL ett poeng.

Se Larsen Kwarasey-missen og den påfølgende Kara-scoringen i videovinduet øverst

Godset tok ledelsen
Og nettopp poengdeling virket å være et resultat Tromsø kunne si seg fornøyd med, for gjestene lot vertene styre fra start på Marienlyst.

Etter et sjansefattig første kvarter åpnet kampen seg noe, og Godset kom til kampens første sjanse ved Anders Konradsen. Midtbanemannens forsøk fra rundt 25 meter gikk via en TIL-spiller, og fikk en farlig dupp, men endte kun i et hjørnespark.

Tromsø satset på kontringer i Drammen, og etter rundt halvtimen fikk de sin første skikkelige mulighet. Thomas Drage lurte to mann, og spilte Mostafa Abdellaoue alene gjennom. Den innleide angriperen skjøt like utenfor fra skrått hold.

Det var likevel Strømsgodset som styrte kampen, og da stadionuret viste 31 minutter fikk de uttelling. Venstreback Lars-Christopher Vilsvik stakk på langtur, og dro seg fri på kanten. Innlegget traff Konradsen, som stanget vertene i 1-0-ledelse.

Se målet i videovinduet under

516317

Tromsø fikk scoringshjelp
Men i omgangens siste spilleminutt gjorde Godsets sisteskanse Larsen-Kwarasey sin nevnte miss.

Keeperen bommet på en utboksing etter et hjørnespark, og ballen havnet etter hvert på hodet til Tromsøs Kara, som fikk en enkel jobb med å heade inn utligningen.

De siste 45 minuttene var preget av to lag som virket brukbart fornøyd med ett poeng. Dermed ble den en tam andreomgang, riktignok brutt opp av enkelte friske forsøk på overganger.

Vilsvik kunne fikset tre poeng for Strømsgodset på drømmevis etter litt over halvspilt omgang, da han prøvde seg med en volley fra hjørnet av femmeteren, men avslutningen traff kun nettveggen.

Dermed endte det med poengdeling i toppkampen, noe som betyr at Godset fortsatt leder Tippeligaen, mens Tromsø beholder sin andreplass.

Høgmo vil kjempe i toppen – Deila skrev ny konktrakt
– Vi gjorde en god bortekamp i dag, sa TIL-trener Per-Mathias Høgmo, som tror laget hans kan forbli i teten av Tippeligaen resten av sesongen.

– Fortsetter vi på denne måten, kommer vi til å havne veldig høyt.

TV 2 PLAY: Se intervju med Tromsø-sjefen

Før kampen ble det klart at Høgmos kollega, Ronny Deila, har forlenget sin kontrakt med Strømsgodset. Den ferske avtalen binder suksesstreneren til klubben ut 2015.

– Jeg trives veldig godt i Drammen, og har en fantastisk gjeng å jobbe med og et fantastisk team rundt meg. Det er det du trenger for å bli enda bedre, og det skal vi bli her i Drammen, sa Deila.

TV 2 PLAY: Se intervju med Ronny Deila

Godset-treneren sa seg også fornøyd med kampresultatet.

– Ja, jeg er det. Vi går gjennom kampen uten å tape, og det tror jeg vi hadde gjort for et år siden, mot et så godt lag.