MAKABERT FUNN: Vitner viser en FN inspektør rundt i området hvor det skal være funnet en massegrav i Abidjan. (Foto: Pelagie Kouame/Ap)
MAKABERT FUNN: Vitner viser en FN inspektør rundt i området hvor det skal være funnet en massegrav i Abidjan. (Foto: Pelagie Kouame/Ap)

29 lik begravet på fotballbane

Grotesk oppdagelse i den ivorianske storbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Laurent Gbagbo sendte Elfensbenskysten ut i et inferno av vold og kaos da han nektet å trekke seg etter å ha tapt presidentvalget i fjor høst. Men nesten en måned etter at han til slutt ble pågrepet, 11. april, merkes fortsatt ringvirkningene av den blodige maktkampen i landet:

I en stille forstad til Abidjan, landets største by og økonomiske sentrum, er det nemlig funnet 29 lik i en massegrav på det som før var en fotballbane, skriver AP.

LES OGSÅ: Ouattara tatt i ed i Elfenbenskysten

Yopougon-innbyggeren Brahima Bakayoko forteller at militante lojale mot Gbagbo raste gjennom området mens pågripelsen av ham ble feiret 11. april. Da skal minst to personer ha blitt drept, og innbyggerne skal selv ha blitt tvunget til å begrave dem i massegraven.

– Her ble to unge mennesker drept. Vi ble tvunget til å begrave dem i samme grav, sier Bakayoko.

– Vi har blitt forklart at dette området ble brukt til å spille fotball på, men at det nå er som et gravsted å regne, sier Hamadoun Touré, talsmann for FN i Elfenbenskysten.

FNs menneskerettighetsorganisasjon i Geneve sa før helgen at de etterforsket påstander om en massegrav i dette området.

– Vi vil besøke den angivelige graven i forbindelse med at vi etterforsker menneskerettighetsbrudd i dette distriktet, sier FNs Rupert Colville.

En reporter i nyhetsbyråët AP skal selv ha vært i området og sett massegraven, og snakket med familiemedlemmer av de drepte. Gbagbo fikk den største andelen av stemmene i dette området under valget i november.

FN etterforsker også et angrep på en baptistkirke som huset 2500 mennesker, sier Colville.