Børre Rognlien (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
Børre Rognlien (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Børre Rognlien valgt til ny idrettspresident

Ble mottatt med trampeklapp fra resten av delegatene.

2. visepresident Børre Rognlien fra Oslo ble valgt til ny president i Norges Idrettsforbund på tinget i Oslo søndag. Sittende president Tove Paule ønsket ikke gjenvalg.

Rognlien ble valgt ved akklamasjon, og han ble mottatt som ny president med trampeklapp fra en stående forsamling.

- Takk for tilliten og støtten. Dere er tydeligvis fornøyde med meg, men jeg vil da gjerne si at jeg er fornøyd med dere også, sa Børre Rognlien like etter at presidentvalget var avgjort.

Han mante til ro og samhold i sin lille korte tale like etter at valget var gjort, og selv om han støttet valgkomiteens innstilling, kom han også med et lite forbehold om at kontinuiteten burde vært bedre.

- At ikke flere fra det styret du har ledet Tove (Paule) har fått fornyet tillit, skyldes i alle fall ikke den jobben som er gjort, for det avtroppende styret har gode resultater å vise til, sa Børre Rognlien.

Det er liten tvil om at Oslo-mannen har støtte i alle leirer i idrettsforbundet, og dersom noen skal kunne skape ro i en noe splittet organisasjon, er det han. Saken om endret tingrepresentasjon, som var til behandling på idrettstinget lørdag, viste det. (©NTB)