Tonje Larsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Tonje Larsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Svakt av Larvik i første finalekamp

Larvik-jentene klarte aldri å dominere hjemme mot Itxako i Mesterligaen.

Larvik-Itxako 23-21, første finalekamp i Mesterligaen

Larvik/Bergen (TV 2 Sporten): Baskerne fra Itxaco viste god kampånd på bortebane mot Larvik, som kun scoret ett mål på kampens første ni minutter.

Larvik var store favoritter før første finalekamp, men levde ikke opp til forventningene og gjorde mange feil før pause. Da det ble tid for hvile ledet Itxako 9-8.

Etter hvilen ble det mer tak i Larvik,som fikk en firemålsledelse 19-15. Men de falt av mot slutten og det endte med seier 23-21. Nå blir det spennende i den avgjørende kampen i Pamplona om en uke.

Se kampreferat øverst

- Vi har mer å gå på og skal ned dit for å vinne, sa Larviks Tonje Larsen, som ble toppscorer med åtte mål og fikk bestemannspremien, til TV 2 etter kampen.

- De spilte litt annerledes håndball enn vi er vant til, men vi undervurderte dem ikke. De er kommet til finalen og spanske lag er gode, sa Larsen.

- Vi vinner på en dårlig dag. En virkelig slitekamp, sa Heidi Løke etter det som ble hennes siste kamp på Larviks hjemmebane.

- Det var utrolig gøy at det var så mange tilskuere og herlig å avslutte med seier. Nå skal vi ned til Spania og ta det gullet.

- Jeg tror vi lærte mer av dette enn de av oss. Vi skal dra nytte av dette. Jeg kunne godt tenke meg å vinne mer, men en seier er bra, sa trener Tor Odvar Moen.