ny2-dk-fly-slagsmål-F - Fly måtte nødlande – menn tisset og skadet politiet

Et Norwegian-fly på vei fra Oslo til Kypros, nødlandet lørdag i København grunnet et fordrukkent bryllupsfølge. Tre menn bråkte, tisset i midtgangen og skadet en politimann.

Flyet hadde 110 passasjerer om bord og var på vei til Larnaka da bråket startet i svensk luftrom. Tre berusede bråkmakere sitter nå i politiets varetekt. De var på vei til Kypros fordi en av dem skulle gifte seg, opplyser politiet i København.

– Kvinnen er ikke pågrepet, men sitter nå og venter på de tre mennene, sier vaktleder Søren Wiborg.

Bråket startet da den mest berusede av de tre stilte seg opp i midtgangen og urinerte. Deretter satte han seg på en av besetningens seter bakerst i flyet, og politiet har fått opplyst at de to andre hindret andre fra å nærme seg ham.

Etter nødlandingen nektet en av dem, en 29-åring, å forlate flyet, og politiet måtte ta ham med makt. Da de omsider fikk ham til stasjonen gikk han amok og sparket en dør opp i en av betjentene, ifølge Wiborg. Politimannen måtte til legevakten med hodesmerter og skrammer, mens 29-åringen også blir siktet for vold mot politiet.

Flyet sto på Københavns lufthavn i omtrent en halvtime før det lettet igjen. Ifølge politiet var det ingen fare for at bråket skulle medføre en ulykke, men piloten valgte å ikke ta noen sjanser.

De tre bråkmakerne risikerer også erstatningskrav fra Norwegian. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2