ny2-dk-fly-slagsmål-F - Fly måtte nødlande – menn tisset og skadet politiet

Et Norwegian-fly på vei fra Oslo til Kypros, nødlandet lørdag i København grunnet et fordrukkent bryllupsfølge. Tre menn bråkte, tisset i midtgangen og skadet en politimann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet hadde 110 passasjerer om bord og var på vei til Larnaka da bråket startet i svensk luftrom. Tre berusede bråkmakere sitter nå i politiets varetekt. De var på vei til Kypros fordi en av dem skulle gifte seg, opplyser politiet i København.

– Kvinnen er ikke pågrepet, men sitter nå og venter på de tre mennene, sier vaktleder Søren Wiborg.

Bråket startet da den mest berusede av de tre stilte seg opp i midtgangen og urinerte. Deretter satte han seg på en av besetningens seter bakerst i flyet, og politiet har fått opplyst at de to andre hindret andre fra å nærme seg ham.

Etter nødlandingen nektet en av dem, en 29-åring, å forlate flyet, og politiet måtte ta ham med makt. Da de omsider fikk ham til stasjonen gikk han amok og sparket en dør opp i en av betjentene, ifølge Wiborg. Politimannen måtte til legevakten med hodesmerter og skrammer, mens 29-åringen også blir siktet for vold mot politiet.

Flyet sto på Københavns lufthavn i omtrent en halvtime før det lettet igjen. Ifølge politiet var det ingen fare for at bråket skulle medføre en ulykke, men piloten valgte å ikke ta noen sjanser.

De tre bråkmakerne risikerer også erstatningskrav fra Norwegian. (©NTB)