Jan Jönsson (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Jan Jönsson (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Jönsson skryter av Solskjær før storkampen

Men RBK-treneren tror trønderne stikker av med poengene i Molde søndag.

Se Molde-RBK på TV 2 søndag kl. 20.00

Lerkendal (TV 2 Sporten): Romsdal mot Trøndelag. Molde mot Rosenborg. Ole Gunnar Solskjær mot Jan Jönsson. Slaget om Midt-Norge er også en prestisjeduell mellom to ferske trenere under stort press fra omgivelsene.

-En veldig fin type, ekte hyggelig fyr og sikkert en dyktig trener. Molde begynner å sette seg, både prestasjoner og resultat begynner å komme. De har satset hardt i år og kommer sikkert til å være med i toppen, sier Jan Jönsson til TV 2 Sporten om sin kollega og konkurrent Ole Gunnar Solskjær.

Se videointervju med Jönsson og treningsbilder i videovinduet over.

RBK med vinnerspirit
Etter en tung sesongstart, løftet Jönssons menn seg med 2-0-seier over Vålerenga sist, og 7-0 i cupen mot Alvdal denne uka. Humøret og selvtilliten er dermed tilbake i vårsola på Lerkendal.

-Spiriten er som været, inspirert av en bra kamp og at det har gått bra i det siste, mener RBK-treneren, som fortsetter med 4-2-3-1- formasjonen som ga suksess mot Vålerenga.

-Det ga både forsvarsmessig trygget og mange gode angrepsalternativ. Vi skapte mye.

Winsnes i offensiv rolle
På lørdagens trening drillet Jönsson imidlertid Fredrik Winsnes inn i den offensive rollen bak spiss Rade Prica, mens Per Ciljan Skjelbred ble trukket ned mer defensivt slik han ble mot slutten i sist kamp. Det betyr at Winsnes starter den hengende rollen, men at spillerne trolig bytter underveis i kampen

-Det kan bli litt bytting ja, Det er viktig med den fotballklokheten vi har at de balanserer hverandre, og det kommer til å likne på det vi gjorde mot Vålerenga.

Høiland og Moldskred ute mot Molde
RBK-treneren kan glede seg over at Boti Goa er tilbake fra skade og med i troppen mot Molde. Jon Inge Høiland og Morten Moldskred er fortsatt ute med skade. Dermed blir RBK-laget slik i en 4-2-3-1-formasjon:

Daniel Örlund
Mikael Lustig - Jim Larsen - Alejandro Lago - Mikael Dorsin
Markus Henriksen - Per Ciljan Skjelbred
Michael Jamtfall - Fredrik Winsnes - Daniel Fredheim Holm
Rade Prica

Benken: Erik Mellevold Bråthen, Boti Goa, Mushaga Bakenga, Trond Olsen, Mattias Bjärsmyr, Gjermund Åsen, Jonas Svensson.