SØKER IKKE: Arne Johannessen vil ikke bli politidirektør. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)
SØKER IKKE: Arne Johannessen vil ikke bli politidirektør. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)

Johannessen vil ikke bli politidirektør

Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, har ikke søkt om å bli politidirektør Ingelin Killengreens etterfølger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søknadsfristen til stillingen som ny politidirektør gikk ut fredag. Arne Johannessen har blitt lansert av flere som en mulig kandidat, men han opplyser til Politiforum at han ikke har levert noen søknad.

Les også: Vil ha Johannessen og Rohde som politisjefer

Følger hjertet

Han sier det er hyggelig at flere medier, politikere og folk innad i politiet har lansert hans kandidatur, men har etter en totalvurdering kommet fram til at han ikke søker på stillingen.

– Jeg trives fortsatt svært godt som forbundsleder i Politiets Fellesforbund. Hjertet mitt ligger i fagforeningsarbeidet og organisasjonsarbeidet, sier Johannessen.

På plass til høsten

Ingelin Killengreen er utnevnt til ny departementsråd i Fornyings-, administrasjons og kirkedepartementet. Assisterende politidirektør Vidar Refvik fungerer midlertidig som politidirektør fram til ny direktør er utnevnt.

Søkerlista til direktørstillingen er ennå ikke kjent, men en ny person skal etter planen være på plass i Politidirektoratet senest 1. oktober. (©NTB)