Alberto Contador, med Bjarne Riis i bakgrunnen. (Foto: LUK BENIES/Afp)
Alberto Contador, med Bjarne Riis i bakgrunnen. (Foto: LUK BENIES/Afp)

Contador: - Valgte ikke Giroen på grunn av dopingsaken

Sykkelstjernen Alberto Contador hevder han ikke er påvirket av trusselen om utestengelse fra Tour de France.

Spanjolen, som regnes som den største favoritten til å vinne årets Giro d'Italia, holdt i dag pressekonferanse med laget sitt Saxo Bank-Sungard.

Contador venter på avgjørelse i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i dopingsaken mot ham. Det spanske forbundet har frikjent ham for bruk av clebuterol, men dette er anket og en avgjørelse faller før Tour de France i juli. Blir han funnet skyldig, får han ikke forsvare seieren fra i fjor. Mange hevder derfor at han satser på Giroen i år.

Nå har jeg bestemt å komme til Giroen uten å tenke på Touren eller andre problemer.

- Jeg valgte giroen fordi jeg har så gode minner fra seiren i 2008. Derfor ville jeg komme tilbake. Jeg har også vurdert å sykle både Touren og Vueltaen også, men nå har jeg bestemt å komme til Giroen uten å tenke på Touren eller andre problemer, sa Contador på en pressekonferanse fredag, ifølge Cyclingnews.

Les også: Sendeskjema for Giro d'Italia på TV 2

Årets Giro har en knallhard siste uke, noe som gjør at de fleste ikke tør tenke tanken på å forsøke å vinne både Touren og Giroen. Contador innser også at det ikke er ideelt.

- Det er ikke den beste Tour-forberedelsen, men man må finne ny motivasjon.

27-åringen ble spurt om Mantova-dopingetterforskningen, som har ført til at mange ryttere er blitt trukket fra rittet.

- Jeg vet ikke noe om de rytterne, men min situasjon er helt annerledes. Jeg er blitt renvasket og forhåpentligvis blir det bekreftet i fremtiden. Du kan ikke sammenligne de to sakene, sa Contador.

Spill Giro d'Italia-manager og vinn premier etter hver etappe!

Saxo Bank-rytteren gjorde også sitt for å lempe litt press over på sin eargeste konkurrenter.

- I Touren i 2009 og 2010 forventet alle at jeg skulle vinne. I Giroen er det annerledes. Jeg er her for å vinne, men tar det dag for dag. Andre har mer press enn meg. Nibali og Scarponi sykler på hjemmebane, mens for Geox-laget er Giroen livsviktig.