En skikkelig vask og shining inni og utenpå kan gjøre bruktbilen mer attraktiv   og også gjøre den mer verdt på bruktmarkedet. Er du flink til å velge riktig bil og gjøre det som skal til, er det absolutt mulig å tjene penger her. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
En skikkelig vask og shining inni og utenpå kan gjøre bruktbilen mer attraktiv og også gjøre den mer verdt på bruktmarkedet. Er du flink til å velge riktig bil og gjøre det som skal til, er det absolutt mulig å tjene penger her. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Hvorfor blir ikke bilen min ren?

Hverken svamp eller høytrykksvask hjelper - men Brooms bilekspert vet råd.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Skriver til deg fordi jeg sliter med vårrengjøringen av bilen. Problemet er at den ikke blir helt ren. Jeg har vasket med svamp og høytrykksspylt den både lenge og vel men fortsatt er det mange prikker i lakken særlig nede på sidene og på nedsiden av støtfangerne. Når jeg kjenner på det, kjennes det nesten ut som appelsinskall. Vet ikke hvor mye makt jeg skal tørre å bruke på den. Har du et genialt råd til meg? Hilsen rådvill nordlending.

Benny svarer:

Hallo der oppe i nord!

Ja det er absolutt på tide å ta vår-shine på bilen nå. Jeg er nettopp ferdig med min egen bil og det var utrolig deilig. Nesten som å få ny bil da den sto der nypolert, med fine felger og sommerdekk!

Vinteren er uten tvil er en tøff tid for bilen. De nuppene du kjenner langs siden klarer du neppe å vaske bort med såpe og svamp. Det må nok sterkere lut til...

Trolig er dette asfalt- og saltrester som sitter som fy. Løsningen er heldigvis ganske enkel. Bruk avfetting på spray-flaske (fås kjøpt hos alle bensin stasjoner) eller bruk ”Benny-trikset” White-spirit på en spray-flaske. Spray på. Vent til skitten løser seg opp etter 2 – 3 minutter, vask nøye med mye såpe og vann – og til slutt - poler bilen nøye med en god voks.

Er lakken generelt slitt, så ta en skikkelig ”lakkrens” før du polerer. Det måtte jeg gjøre på min bil. Det er litt jobb, men resultatet ble veldig bra! Det er jo litt koselig også da. Å stå der med litt kaffe på termosen en varm og fin ettermiddag og se at bilen ”blir ny” etter hvert som man jobber! Sjekk også linken under:

Lykke til!

Les også: Slik får du den fineste bilen i gata


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: