David Arroyo. (Foto: Marco Trovati/Ap)
David Arroyo. (Foto: Marco Trovati/Ap)

Har slanket seg for å kunne vinne Giro d'Italia

David Arroyo ble nummer to i fjor.

31-åringen endte 1:51 bak vinner Ivan Basso i fjor. Han tok ledertrøyen etter at han kom seg med i et brudd på etappe elleve, som tok 13 minutter på sammenlagtlederne, og hadde den til tre dager før slutt. Tidligere har han to tiendeplasser i Giroen.

Foran hver Giro besøker han ordføreren i hjembyen Talavera i Spania for å sikre seg lykke til etapperittet. Nå er årets besøk unnagjort og han er klar til utfordringen i Italia.

- Jeg veier to kilo mindre enn da jeg startet i 2010. Det vil gjøre seg gjeldende mot slutten i fjellene, hvor jeg vil være lettere, sier han ifølge Velonation.

Spill Giro d'Italia-manager og vinn premier etter hver etappe!

- Målet er å være blant dem i teten og drømmen er å kjempe om seier. Men jeg må være realistisk og jeg vet at nivået er høyt. Det blir vanskelig, siden det er så mange favoritter.

Spanjolen, som sykler for Movistar, vet han vil være en merket mann i år og forbereder seg mentalt på det. Årets løype er en solid utholdenhetsprøve og det vil Arroyo legge opp strategien etter.

- I år er løypen litt annerledes. Vi er innom fjell i den første uken. I de siste ti dagene er det det ene fjellet etter det andre. Jeg sier det igjen: Det vil være veldig viktig å spare energi og begynne etappene godt uthvilt, for å ha muligheter de siste dagene.