Jan Erik Larssen, for anledningen i hatt og skinnjakke, gleder seg stort til Broom er på skjermen igjen. Nå er innspillingene i gang på Drammen Havn. (Foto: Vegard Møller Johnsen)
Jan Erik Larssen, for anledningen i hatt og skinnjakke, gleder seg stort til Broom er på skjermen igjen. Nå er innspillingene i gang på Drammen Havn. (Foto: Vegard Møller Johnsen)

Snart Broomer det løs!

Akkurat nå er Drammen Havn et gigantisk TV-studio. Les hva du har i vente:

- Dette ser helt rått ut! Tommy Rustad suste akkurat forbi meg i et råskinn av en Porsche. Bileksperten vår Benny står og skrur borte i sin egen garasjecontainer - og Jan Erik løper rundt og bobler over av entusiasme. Dette er gøy!

Brooms nyansatte redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen er direkte inne på telefonen fra Drammen Havn, hvor innspillingene av vårens Broom-episoder akkurat er i gang. Så langt har vi ligget lavt med hva som skal skje i vår. Men nå kan vi lette litt på sløret.

- Denne havna er første stoppested for de aller fleste biler som kommer til Norge, så da passer det jo veldig bra å ha Broom-studio her også! Og nå har vi virkelig satt vårt preg på området. Med et kjempestort studio, digert crew, spesialinnredede containere - og ikke minst: Vår egen racerbane, forteller Vegard.

Sette rundetider

- Kan jeg gjette at det er Tommy som skal kjøre på den?

- Helt riktig! Tommy skal sette rundetider med en bunke biler som har det til felles at de er mange hakk heftigere nå enn da de forlot fabrikken. Blant annet har han rast rundt med en Audi 90 quattro som skal ha noe sånt som 18 kilo igjen av den opprinnelige bilen, alt annet er nytt. Den har visst vært oppe i 1061 hestekrefter, nå er den tunet ned til 700. Gjett om det går!

Her er Jan Erik og crewet  aksjon, oppå det som må være verdens største Broom-logo. Legg merke til bilen i bakgrunnen, er ikke det en Lexus, mon tro..? (Foto: Vegard Møller Johnsen)
Her er Jan Erik og crewet aksjon, oppå det som må være verdens største Broom-logo. Legg merke til bilen i bakgrunnen, er ikke det en Lexus, mon tro..? (Foto: Vegard Møller Johnsen)

Utrolig mange muligheter

- Sist var Broom inne i en gigantisk garasje - nå er det altså utendørs det skjer?

- Ja, og det gir oss utrolig mange nye muligheter. Det skal skje mye spektakulært "i studio". Jan Erik har fått det akkurat som han vil. Her blir det heftig oppvisning med en rekke forskjellige kjøretøyer, det blir gjester både på fire hjul og to bein - og selvfølgelig massevis av overraskelser og konkurranser.

- Kjenner jeg Jan Erik rett blir det vel også noen litt mer vanlige biler også?

Begynne å glede seg

- Ja, så klart. Hver uke skal han presentere sitt eget bilvalg. Broom-Benny blir også sendt ut for å finne den perfekte bilen innenfor forskjellige kategorier. Han har vært fra Portugal i sør til Målselv i nord for å spore dem opp. Og Brooms redaksjonssjef og utegående reporter Kjetil Høye Sviland skal ta oss med både på ørkenkjøring i Dubai, ned skibakken på Norefjell - og i ekstremt snøscooter-terreng.

- Det høres ganske bra ut..?

- He, he ja, jeg tror det blir knallbra! Og så blir det noe helt nytt. Broom er stadig i forandring og denne våren flytter vi virkelig grensene. Det er bare å begynne å glede seg!

Del med Facebook-vennene dine

Broom har sesongpremiere på TV 2 tirsdag 24. mai kl. 20.00.

Denne Porschen er en av bilene Tommy Rustad skal teste på Brooms egen racerbane. I bakgrunnen ser du selve studioet vårt som er i ferd med å rigges opp. (Foto: Vegard Møller Johnsen)
Denne Porschen er en av bilene Tommy Rustad skal teste på Brooms egen racerbane. I bakgrunnen ser du selve studioet vårt som er i ferd med å rigges opp. (Foto: Vegard Møller Johnsen)

Lyst til å mimre litt? Her kan du se noen av høydepunktene fra forrige sesong