Cecilie Pedersen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Cecilie Pedersen. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Pedersen nærmer seg VM-formen

Det har stormet rundt Cecilie Pedersen i vinter. Nå er spissen på rett vei.

– Formen er bra selv om jeg ikke har spilt kamp, så føler jeg at jeg har fått trent bra i vinter, sier landslagsprofilen til TV 2 Sporten.

Hun er en av de 25 VM-aktuelle spillerne som har vist seg fram for landslagssjef Eli Landsem i Oslo denne uka.

Se intervjuet med Cecilie Pedersen og Eli Landsem fra landslagssamlingen i videovinduet øverst.

Nær VM-plass
Usikkerhet og overgangsrykter har sørget for noen bråkete måneder for den talentfulle 20-åringen fra Førde i Sveio. Nå skal hun ha tatt store steg siden VM-oppkjøringscupen i Algarve i månedsskiftet februar/mars.

– Hun er på rett vei. Hun er bedre trent nå og har roet seg litt sånn at hun kan konsentrere seg om å bli god, sier landslagssjef Eli Landsem etter å ha sett Cecilie Pedersen i aksjon.

Ifølge Landsem er Pedersen veldig nær en plass i VM-troppen, som reiser til Tyskland og spiller sin første kamp mot Ekvatorial-Guinea om åtte uker. Landslagets rutinerte Lise Klaveness hadde også mange lovord om Avaldsnes-spissen etter samlingen.

– Jeg er ikke i tvil om at hvis hun kommer med og får tillit, så vil hun bli viktig for oss, sier Klaveness til TV 2 Sporten. Den skadde Stabæk-spilleren tror Pedersen blir en del av VM-troppen.

– Hun er født med det målsnik-genet, og det er alltid viktig i et mesterskap. Hvis hun er i bra nok fysisk form, tror jeg at hun blir med.

Satser i førstedivisjon
Cecilie Pedersen har nå lagt den tunge tiden bak seg og satser friskt i førstedivisjon for klubben Avaldsnes ut 2011-sesongen.

I Avaldsnes trener hun også med herrelaget. Slik kan 20-åringen enklere forbedre svakheter som fysisk styrke og duellspill fram mot VM.

Cecilie Pedersen kan få sin første klubbkamp for sesongen når Avaldsnes spiller hjemmekamp mot Fortuna lørdag 7. mai.