Anderson (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Anderson (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Antonio Valencia og Darron Gibson har scoret for Manchester United. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Antonio Valencia og Darron Gibson har scoret for Manchester United. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Premier League

Manchester United kjørte over Schalke på vei til finalen

Nå venter en drømmefinale mellom den engelske og den spanske ligalederen på Wembley.

Manchester United-Schalke 04 4-1

Alex Ferguson smågamblet på å bytte ut store deler av sitt antatte førstelag i returoppgjøret i mesterligaens andre semifinale mot Schalke, for å spare spillere til helgens toppoppgjør mot Chelsea i hjemlig serie.

Blant annet hadde Wayne Rooney, Rio Ferdinand og Michael Carrick fått fri, mens spillere som Javier Hernández, Nemanja Vidic, Ryan Giggs og Patrice Evra startet på benken.

Det viste seg å være et lurt trekk, for «reservene» viste seg å være mer enn gode nok. Manchester United var best i store deler av kampen, og den engelske ligalederen er med 4-1-seieren klar for en drømmefinale mot den spanske ligalederen Barcelona.

Målras
Etter 26 minutter der det nesten ikke skjedde noe, eksploderte kampen. I løpet av de neste ni minuttene ble det scoret tre mål.

Først sørget Antonio Valencia for jubel for hjemmefansen. Schalke ga bort ballen på midtbanen, Darron Gibson sendte kula perfekt gjennom til Antonio Valencia, og vingen overlistet Manuel Neuer.

BLIR I MANCHESTER: Antonio Valencia har forlenget kontrakten med Manchester United. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
BLIR I MANCHESTER: Antonio Valencia har forlenget kontrakten med Manchester United. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Neuer fomlet
Det vanligvis glimrende Neuer var enda lettere å lure like etterpå. Darron Gibson knallet til fra distanse, og Neuer skulle bare ned og plukke ballen med to hender, men ballen føk på merkelig vis via klypene til keeperen og rett i nota. Skuddet var hardt og godt, men ikke verre enn at Neuer burde ha reddet.

Men Schalke var ikke helt tannløse, og slo tilbake etter 35 minutter. Denne gangen var det hjemmelaget som mistet ballen i en farlig posisjon. United avverget det første skuddet, men José Jorado scoret på returen.

Manuel Neuer (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Manuel Neuer (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Anderson fjernet all tvil
Etter hvert som andre omgang skred fremover ble det stadig mindre tvil om hvor seieren skulle havne. Ikke bare fordi tiden gikk, men fordi United fikk et stadig bedre grep om kampen, og i store perioder var det eneste laget som var farlig fremover.

Anderson var mannen som ødela alle håp om et mirakuløst comeback for Schalke. Etter 72 minutter kranglet han til seg ballen innenfor 16-meteren og avsluttet til side for Neuer, som var borti ballen, men som igjen må se den gå forbi seg.

Fire minutter senere gikk Schalke helt opp i limingen i forsvar. Etter strålende bevegelser av Dimitar Berbatov fikk bulgareren ballen på vei gjennom mot mål. Berbatov serverte perfekt videre til Anderson, som enkelt kunne sette inn sitt andre mål for kvelden.

Hjemlig finale
Schalke var totalt sjanseløse over to kamper, der sammenlagtresultatet ble hele 6-1 i favør av United.

Finalen i Mesterligaen spilles på Wembley lørdag 28. mai. Da får Alex Ferguson og co. mulighet til å revansjere finaletapet mot nettopp Barcelona i 2009, da det endte 2-0 til spanjolene.

Lagoppstilling Manchester United (4-3-3):
E. van der Sar - Rafael, C. Smalling, J. Evans, J. O'Shea - D. Gibson, P. Scholes, Anderson - Nani, D. Berbatov, A. Valencia.
(Innbyttere: T. Kuszczak, P. Evra, M. Owen, R. Giggs, J. Hernández, N. Vidic, D. Fletcher.)

Lagoppstilling Schalke 04 (4-2-3-1):
M. Neuer - A. Uchida, B. Höwedes, C. Metzelder, S. Escudero - K. Papadopoulos, J. Jurado - J. Farfán, A. Baumjohann, J. Draxler - Raúl.
(Innbyttere: M. Schober, H. Sarpei, Edu, L. Schmitz, A. Karimi, K. Huntelaar, J. Matip.)

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk