Roy Johansen (Foto: Sandberg, Fredrik/SCANPIX)
Roy Johansen (Foto: Sandberg, Fredrik/SCANPIX)

Hockeysjefen: – Vi skal gjøre livet surt for Østerrike

Roy Johansen er veldig klar over hva som står på spill mot Østerrike. Med tap må Norge spille om å overleve i A-puljen i stedet for å kjempe om en kvartfinale.

– Det er en kamp som er viktig for oss, Det er det ingen tvil om. Det er en kamp vi må takle og spille på samme måte og være god på det vi har vært gode på i de tidligere kampene, sier Roy Johansen.

Mot Sverige og USA var Norge underdogs, men mot Østerrike er Norge favoritter og må ta mer tak i kampen. Styre pucken mer og forvente seg et mer defensivt, østerriksk mannskap.

– Det er at dere er favoritter. Hva gjør der med inngangen deres til denne kampen?

– Vi tenker ikke på den måten i det hele tatt. Vi vet at Østerrike er gode. De spilte jevnt med Sverige så vi er nødt til å respektere deres lag. Så gjelder det å utnytte våre sterke sider. Det har vi jobbet med i mange år så jeg håper vi får ut dette i år også, sier Johansen

Norge stiller med de samme rekkene som mot USA, og gir Lars Haugen fornyet tillit i buret.

– Lars Haugen har vært bra. Han har en god redningsprosent, har trent bra og har blitt en spiller som er veldig respektert av de andre i laget, så det er ingen grunn til at vi skulle bytte i dag, sier Johansen.

– Hva betyr det at du kan stille med det samme mannskapet?

– Det er viktig med kontinuitet på alle områder synes jeg. Både rundt laget, i laget og hvordan vi opptrår på. Det er en trygghet i hva vi skal gjøre på isen, sier landslagssjefen.

– Hva er det siste du sier til spillerne før du sender dem ut på isen?

– Vi må gå ut og spille på det vi kan. Ha det moro og stille opp for hverandre. Glede oss og gjøre den harde jobben. Finne glede i å dekke skudd, finne glede i å fullføre en takling og gjøre livet litt surere for Østerrike hele tiden, sier Johansen.