Mark Cavendish (Foto: YVES HERMAN/Reuters)
Mark Cavendish (Foto: YVES HERMAN/Reuters)

Superspurter-Cavendish vil ta Giro-ledertrøyen

Mark Cavendish og HTC-Highroad sikter seg inn på lørdagens lagtempo.

Se Giro d'Italia på TV 2 og tv2sumo.no fra lørdag 7. mai.

Giro d'Italia starter på TV 2 med lagtempoetappe lørdag. Den etappen har HTC-Highroad tenkt å vinne og sikre den rosa ledertrøyen til superspurter Mark Cavendish. Men mannen fra Isle of Man er usikker på formen før rittet starter.

- For å være ærlig, er jeg ikke i toppform. Jeg er i bra slag, men naturligvis ikke i den formen jeg vil ha under Tour de France. Det er ikke mulig å holde en slik form fra nå og til da, sier han til SBS, ifølge Velonation.com.

Spill Giro d'Italia-manager og vinn premier etter hver etappe!

For to år siden startet Giroen også med en lagtempo. Den gangen vant HTC, med Edvald Boasson Hagen på laget, og Cavendish syklet i ledertrøyen. Det frister til gjentagelse og det ser ikke ut til at det er snakk om at sammenlagtkandidat Marco Pinotti skal trille først over mållinjen.

- Vi satser alt på den og forhåpentligvis får vi trøyen igjen. Det er mitt første mål, så får vi se hvordan spurtene går.

Årets Giro-løype har ikke mange etapper for spurterne. Cavendish mener det vil bli fem stykker. Første mulighet er allerede på etappe to, med mål i Parma.