Tampa Bay Lightning stjernen Steve Stamkos (t.v.) og resten av laget har imponert stort mot Washington Capitals. (Foto: MIKE CARLSON/Reuters)
Tampa Bay Lightning stjernen Steve Stamkos (t.v.) og resten av laget har imponert stort mot Washington Capitals. (Foto: MIKE CARLSON/Reuters)

Lightning nærmer seg avansement

Washington Capitals går mot nok en tidlig Stanley Cup-exit.

Toppseedede Washington Capitals går mot en ny fiasko i NHL-sluttspillet. Tampa Bay Lightning er én seier unna avansement.

Lightning vant 4-3 hjemme i Florida og gikk opp til 3-0 i best av sju kamper. Med en seier til er Lightning klar for kvartfinale.

– Vi kan ikke slippe oss ned nå. Dere så hva som skjedde med Vancouver (mot Chicago i 1. runde) når man gjør det, sa Lightning-stjernen Steven Stamkos.

Da ledet Vancouver Canucks 3-0 sammenlagt, men Chicago Blackhawks vant de tre neste kampene før Canucks til slutt seiret i sjuende og avgjørende kamp.

Washington ledet 3-2 etter to perioder, men vertene snudde kampen i siste periode. Stamkos utlignet fem minutter ut i perioden, mens Ryan Malone scoret seiersmålet snaue halvminuttet senere.

Capitals var det beste laget i Eastern Conference i grunnspillet, og forventningene var store til Alex Ovetsjkin og co. Men som i de tre siste sesongene, sliter hovedstadslaget i sluttspillet. To ganger er laget slått ut i 1. runde, mens de røk ut i 2. runde i 2009. I år risikerer de å gjøre det samme. (©NTB)