Frank Lampard og Howard Webb (Foto: DARREN STAPLES/SCANPIX)
Frank Lampard og Howard Webb (Foto: DARREN STAPLES/SCANPIX)

Beskyldt for å være United-fan - dømmer Manchester United-Chelsea

Howard Webb har gitt Alex Fergusons mannskap tre straffer på de siste fire kampene på Old Trafford.

Tirsdag ble det klart at Howard Webb skal dømme gigantoppgjøret mellom Manchester United og Chelsea kommende helg. En kamp som fort kan bli helt avgjørende i kampen om trofeet i Premier League.

Webb ble for alvor kjent for en hel fotballverden da han dømte VM-finalen i Sør-Afrika i 2010.

Det endte med fjorten gule og ett rødt kort i en usedvanlig grisete kamp, noe som var en soleklar rekord for en VM-finale.

Se TV 2 Sportens teaser for kampen øverst i artikkelen!

Offer for Twitter-spøk
Han fikk det også hett rundt ørene på Old Trafford i januar i år, da han dømte Manchester United mot Liverpool i FA-cupen.

United fikk straffe etter to minutter, Steven Gerrard ble senere utvist og hjemmelaget vant 1-0. Nyansatte Kenny Dalglish karakteriserte den første avgjørelsen som «en vits».

Mer vitsing ble det i spillerbussen etter kampen, da Ryan Babel logget seg på sin Twitter-konto, og publiserte et manipulert bilde av Howard Webb i Manchester United-drakt.

I FA syntes de ikke insinuasjonen om at Webb skulle være United-tilhenger var noe morsom, og svarte med å gi Babel en saftig bot.

babel (Foto: Faksimile/http://twitter.com/ryanbabel)
babel (Foto: Faksimile/http://twitter.com/ryanbabel)

Straffe i tre av fire kamper
Dette var ikke første gangen Webb har vært involvert i omdiskuterte avgjørelser på Old Trafford.

I 2009 ga han hjemmelaget straffe da de lå under 0-2 mot Tottenham, da Spurs-keeper Heurelho Gomes forsøkte å stoppe Michael Carrick.

Heurelho Gomes og Michael Carrick i duell på Old Trafford i 2009. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Heurelho Gomes og Michael Carrick i duell på Old Trafford i 2009. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Gomes kom først på ballen, men feide med seg Carrick i samme bevegelse. Webb pekte på krittmerket, til store protester fra Gomes.

Totalt har Webb blåst straffe til hjemmelaget i tre av de siste fire kampene på Old Trafford.

– Får aldri med oss slike avgjørelser
Det gjenstår nå å se om Alex Ferguson blir mer fornøyd med Webbs innsats enn han var med Chris Foys, da sistnevnte dømte Arsenal-Man United i helgen.

Ferguson var lite blid etter at Michael Owen gikk i bakken i straffefeltet mot slutten av kampen, uten at dommeren blåste. Samtidig skulle Arsenal hatt straffe da Nemanja Vidic viljehandset i første omgang, noe som tydeligvis gikk Ferguson hus forbi, skal vi tro hans uttalelser om dommeravgjørelsene i Chelsea-Tottenham samme helg.

– De fikk med seg noen fantastiske avgjørelser på lørdag. Vi får aldri med oss slike avgjørelser, sa Ferguson om Chelseas to billige scoringer.