Egil Drillo Olsen (Foto: Scanpix/)
Egil Drillo Olsen (Foto: Scanpix/)

Drillo: – Vi leter etter andre spillere

Landslagssjef Egil Olsen legger ikke skjul på at han misliker at hans mest sentrale menn mangler spilletid.

Det er spesielt situasjonen til tre av hans mest betrodde menn i England, John Carew, Morten Gamst Pedersen, og Bjørn Helge Riise, som bekymrer.

– Det er jo dessverre ting man ikke får gjort så mye med. John (Carew) har jo hatt en skade. Gamsten har glidd litt ut av startelleveren i det siste. Bjørn Helge (Riise) har vel spilt sånn jevnt og trutt for Sheffield United i det siste, men har jo rykket ned. Og det er jo ikke så gunstig det heller. Det samme gjelder jo for Erik Huseklepp, sier Drillo til TV 2 Sporten.

EM-kvaliken i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

– Situasjonen er med andre ord ikke optimal?

– Nei, det er den absolutt ikke. Vi følger godt med, og leter også etter andre spillere.

Ingen har imponert
Drillo og assistent Ola By Rise har fulgt Tippeligastarten med interesse, men registrerer at det er utlendingene som har markert seg mest. Han skulle gjerne hatt flere med norsk pass som har dominert kampenene.

– Vi har jo en del spillere som vi håper på, spillere som nå er på U21-landslaget, og andre spillere som vi følger med på. Men det er ingen av dem som har tatt det definitive steget og sagt at «jeg er nå klar for landslaget». Det er ikke det, sier Drillo.

Han er likevel mer åpen for formspillere enn noen gang.

– I midtbaneleddet føler vi at det er så jevnt mellom mange spillere. Og da føler vi at det er ekstra viktig å ha med spillere som er i god form.

Dårlig forsvarsspill
Drillo er heller ikke imponert over forsvarsspillet som er blitt vist i den norske toppserien. Underholdene kamper til tross.

– Det er bare dere journalister som liker dårlig forsvarsspill, ler han.

Og håper virkelig at det er noen som tar steget fram mot uttaket til Portugal-kampen.

– Det er ennå noen runder igjen til den 23.mai, så det er tid til å vise seg fram. Vi håper jo at det skjer, sier Drillo.