Per Åge Skrøder (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Per Åge Skrøder (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Hockeygutta: – Vi skal kjempe for hverandre

De norske gutta vet hva som må gjøres mot Østerrike på onsdag.

Slovakia (TV 2 Sporten): – Det er kniven på strupen det. Som forventet må vi slå Østerrike, men det blir en helt annen type match. Vi er favoritter og må styre kampen istedet for å ligge så mye bakpå, sier Jonas Holøs.

Det var en bittersøt-følelse dagen etter møtet med USA. De var så nære så nære å ta poeng også i den kampen etter å ha ledet 2-0 etter to perioder.

- Det er bittert, men vi ble defensive og la oss litt bakpå. Da måtte det bare bli mål etterhvert, sier Martin Røymark.

- Men innsatsen var det ikke noe å si på?

- Jeg satt inne i garderoben etter 2.periode og tenkte: hva skjer nå egentlig? Det er moro å kjenne at vi kan spille bra mot sånne verdensnasjoner, sier Røymark.

Øyeskadet Skrøder
Per-Åge Skrøder var kanskje det beste bildet på den fighterviljen og det de norske spillerne har ofret i kampene mot Sverige og USA. Etter en smell over øyet våknet han opp med et øye som var lilla og hovent.

- Ser du noe?

- Ja, litt, men jeg får håpe hevelsen går ned til i morgen. Det er sånn vi må gjøre også i morgen. Kjempe for å ta oss til mellomspillet, sier Skrøder.

Han er ikke bekymret  før kampen om at de ta poeng for å unngå nedrykkspulja.

To jevne lag
- Det blir to jevnlike lag, men de blir kanskje litt defensive og vil prøve å kontre. Vi skal styre den kampen, holde oss unna utvisninger og ro det i land. Vi vet hva som skal gjøres og vi skal gjøre det, sier Skrøder.

Roy Johansen gleder seg over å ha et tilnærmet skadefritt mannskap tilgjengelig mot Østerrike. Pål Grotnes er klar etter problemer med lysken, Den eneste som ikke spiller kampen mot Østerrike er Lars Løkken Østli som pådrog seg en hjernerystelse mot Sverige.

Bare to minutter ut i kampen får han en skikkelig smell i hodet og må ut med en hjernerystelse. Det er en mulighet for at han ikke får spille mer i VM i det hele tatt.