Pep Guardiola. (Foto: Manu Fernandez/Ap)
Pep Guardiola. (Foto: Manu Fernandez/Ap)

Guardiola: – Real Madrid har ingen myndighet til å bestemme hvem som skal spille

Barcelona-treneren fornøyd med Uefas beslutning om å avslå Real Madrids protest.

Barcelonas trener Pep Guardiola ser frem til Mesterligaens andre semifinale mot Real Madrid tirsdag. Kjølvannet av det forrige oppgjøret for en uke siden hvor Barcelona vant 2-0 i Madrid har vært preget av ordkrig frem og tilbake mellom Guardiola og Real Madrid-trener José Mourinho.

I tillegg la Real Madrid inn en protest og ba det Europeiske fotballforbundet (Uefa) om å utestenge seks av Barcelonas spillere for «planlagt usportslig oppførsel» på Santiago Bernabeu (Dani Alves, Sergio Busquets, Pedro, Jose Pinto, Seydou Keita og Victor Valdes). Klubben mente dette var en del av Guardiolas plan, og ville dermed at også treneren skulle bli straffet. Klagen ble avslått.

– Jeg kjenner mine spillere

– Når man legger inn en protest betyr det at man tror det man klager på er sant. De mener vi ikke driver fair play, jeg mener det motsatte. Jeg kjenner mine spillere mye bedre enn Real Madrids juridiske avdeling. I denne klubben har menneskene verdier. Madrid-manageren var her i fire år, han burde vite det, sa Guardiola på pressekonferansen før semifinalen.

– Real Madrid har 109 års historie, men de har ingen myndighet til å bestemme hvilke spillere som skal spille og ikke. Det bestemmer Uefa.

– En tøff semifinale

Selv om Barcelona tar imot Real Madrid på Camp Nou med 2-0 fra første semifinale, tar ikke Barcelona-treneren et avansement på forskudd.

– De har et så godt lag med så mange spillere at de kan spille på mange forskjellige måter. Det kommer til å bli en veldig tøff semifinale. Vi må se hvor sterke vi er mentalt, men jeg vet at supporterne vil hjelpe oss, spesielt hvis vi får det vanskelig.

– Vi må være forberedt på alt. For Real Madrid er det en uhyre viktig kamp, de vil til semifinalen.