Dekk oppslag
Dekk oppslag

Disse sommerdekkene bør du styre unna

Noen av billigdekkene er rett og slett farlige å kjøre med.

Våren kan være en tøff tid for familieøkonomien, ofte er det mange ting som gjør krav på pengene dine, enten det er ny terrasse, nye sommerklær eller nye sykler til familien. Trenger bilen i tillegg nye sommerdekk, kan det være fristende å forsøke å spare litt.

Det viser seg derimot etter vårens dekktester at det kan være alt annet enn smart.

Mange oppgaver

Det er disse få kvadratcentimeterene med dekkontakt mot underlaget som sørger både for fremdrift, sving og stopp. De skal i tillegg takle høy hastighet, varm asfalt, kunne drenere vann, ha lavest mulig rullemotstand, støye lite og attpåtil være komfortable å kjøre på.

Det sier seg derfor selv at det er svært viktig å ha gode dekk som ivaretar alle disse forskjellige egenskapene.

Vi har sett nærmere på flere av årets dekktester, her er et par eksempler på dekk vi faktisk vil fraråde å kjøpe.


LES OGSÅ: Slik finner du dekket som passer din bil best

Taper:

Sunny SN3640

Sunny SN 3630
Sunny SN 3630

Dette kinesiske dekket kommer svært dårlig ut i samtlige tester og prøver, både på våt og tørr asfalt og den subjektive kjørefølelsen beskrives som dårlig. Dette er en klar taper på det norske dekkmarkedet, og det er rett og slett et dekk du ikke bør kjøpe. Selv om det er et billigdekk, så finnes det bedre alternativer.

- Verre er det at dekket styrer upresist og slipper grepet helt og uten forvarsel i kritiske manøvrer. Det skriver bladet Motor.


Krise i regn:

Chengshan CSR66

Chengshan-csr66
Chengshan-csr66

Chengshan eies av amerikanske Cooper og kinesiske Shandong Chengshan. Fine navn og samarbeid til tross – resultatet er begredelig. Det er særlig våtmarksegenskapene som er dårlige, men dekket får også bunnkarakter i høyhastighetstest. Dekket har imidlertid god slitestyrke.

- Dekket var det eneste dekket som ble tildelt bunnkarakter i høyhastighetstest. Bør for all del unngås. Det skriver Forbrukerrådet.


Økt forbruk:

Sava Intensa hp

Sava Intensa hp
Sava Intensa hp

Slovenske Sava er et billigdekk-merke som har vært i Norge i en god del år. Intesa hp har dårlige kjøreegenskaper på både våt og tørr vei, men bremsegrepet er relativt godt. Dekket har også svært høy rullemotstand, noe som igjen gir økt drivstofforbruk.

- Dekket gir bilen upresis styring, noe som gir problemer i kritiske manøvrer. På våt vei starter skrensene brått og uten forvarsel, skriver NAF.no

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Dette er de beste sommerdekkene


Hva er viktigst for deg når du velger dekk? Fortell i kommentarfeltet under: