bilbutikk (Foto: Scanpix)
bilbutikk (Foto: Scanpix)

Internettsvindlerne herjer: Prøver å lure til seg kontoopplysninger

Ikke gå i denne fella når du skal selge bilen din.

Flere annonsører som bruker zett.no har i den siste tiden fått mailer der det bes om kredittkort-opplysninger. Det er særlig bilmarkedet som er rammet av svindelforsøket.

- Henvendelsen kommer ikke fra oss, og er et rent svindelforsøk. Mottar du en slik e-post, ber vi deg derfor slette den. Zett.no vil aldri be deg oppgi kredittkortinformasjon ved å klikke på lenker i e-poster, står det å lese i mailen som er sendt ut til alle som har annonser ute akkurat nå.

Bjørn Tore Øren ved A-pressen Digitale Medier (APDM) sier til broom.no at de merket økning i antall henvendelser forrige uke.

- Vi tar slike hendelser veldig alvorlig, og jobber med å finne permanente løsninger som skal hindre at dette skjer i framtiden, sier Øren. Men han innrømmer at det trolig er urealistisk å forvente at denne typen svindel skal forsvinne helt.

Nye metoder

Dette er siste eksempel i rekken av ulike svindelforsøk som med jevne mellomrom oppstår på finn.no og zett.no. Formen på svindelforsøkene varierer fra gang til gang, så det gjelder å følge med.

- Kredittinformasjon bør ikke gis ut på den måten. Folk må rett og slett være påpasselige med hvor mye de svarer på, påpeker Brooms bruktbilekspert Benny Christensen.

Sunt skeptisk

Det selges omtrent 400 000 biler i året, og det er mange selgere som kanskje ikke er så kjent med hvordan annonsering på Internett fungerer. Da er det lett å la seg lure til å gi personlige opplysninger til folk som misbruker det.

- Det er dessverre en god del svindel og svindelforsøk på dette området. Vi ber folk om å være litt skeptiske. Bilkjøp skal være en hyggelig opplevelse, og er for mange en veldig stor investering. Da er dessverre også fallhøyden stor hvis man lar seg lure, sier Benny.

Noen ganger er det annonsøren som forsøker å svindle deg - klikk her:

Del med dine facebook-venner