Erik Tysse (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
Erik Tysse (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

Erik Tysse tror på ankebehandling i juni

Kappgjengeren Erik Tysse, som er dømt for dopingmisbruk og utestengt fra idretten i to år, håper å få behandlet ankesaken sin i juni.

- Vi har fått klare indikasjoner på at saken kommer til å bli behandlet i Idrettens voldgiftsrett (CAS) før sommerferien, så jeg tror at det blir ankebehandling i Lausanne i løpet av juni måned, sier Erik Tysse til NTB.

Han tapte på alle punkter da saken var til behandling i domsutvalget i Norges Idrettsforbund, men sammen med advokat Gunnar Martin Kjenner har han fortsatt kampen for å bli frifunnet.

Tysses sakkyndige, professor Bjarne Østerud og Dr.philos. Tore Skotland, har også nedlagt et kjempearbeid til fordel for Tysse, noe som har ført til at nærmere 100 professorer og andre fra det akademiske miljøet innen biokjemi har skrevet under på at det ikke er Cera (tredje generasjons bloddoping) som er funnet i Tysses prøve.

Tysse avga en prøve de WADA-akkrediterte laboratoriene i Roma og Paris mente inneholdt Cera etter et kappgangstevne i San Giovanni utenfor Milano 1. mai i fjor. (©NTB)