lars
lars

Tøft år for den norske keeperhelten

Mens de svenske NHL-heltene tjener titalls millioner måtte Norges keeperhelt søke økonomisk hjelp denne sesongen.

Lars Haugen imponerte stort mot søta bror, men kontrasten mellom 24-åringen og de svenske NHL-proffene kunne nesten ikke vært større. I mangel på en sivil jobb har Haugen måttet søke økonomisk hjelp denne sesongen.

- Heldigvis har jeg hatt litt støtte fra familie og samboer, men det er ikke synd på meg. Det er det ikke, sier Haugen.

Det er tøft å være norsk keeper. Få klubber i Get-ligaen satser norsk mellom stengene. Landslagets assistenttrener, Knut Jørgen Stubdal, er også trener for Lørenskog. Han vraket Haugen til fordel for amerikanske Jordan Parise før jul og Haugen ble utleid til Manglerud Star.

- En utenlandsk keeper holder høyere nivå. Nå spilte Lars en kjempekamp i går og jeg håper han kan gjøre det igjen, men du må levere på et høyt nivå hver eneste dag, sier Stubdal.

Kritisk landslagssjef
Landslagssjefen har vært knallhard mot klubbene tidligere og mener det er svakt av klubbene at de ikke ”tør” å satse på norske keepere.

- Det er katastrofe hvordan klubbene forvalter norske målvaktstradisjoner. Det er det ikke tvil om og det har jeg sagt i mange år, sier Roy Johansen.

Men Stubdal mener de ikke kan satse på norske keepere dersom ikke alle Get-ligalagene blir enige om å gjøre det samme.

- Da må det være en regel så alle stiller med det og stiller med like vilkår, sier Stubdal.

-Nå står vi ved en korsvei. Tar vi ikke riktig valg nå så vil det få store konsekvenser for fremtiden, sier Roy Johansen.

Får starte mot USA
Haugen kan uansett glede seg over at han starter neste VM-kamp mot USA.

- Lars sto bra nå mot Sverige og Pål (Grotnes) har vært skadet og er kanskje ikke helt bra. Vi starter med Lars, og så vil Pål være reserve, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Pål Grotnes, som har slitt med skade, må dermed finne seg i å være back-up.

- Han (Haugen) hadde bra flyt i spillet sitt (mot Sverige) og det er ingen grunn til å bytte ut han før USA-kampen, sier Johansen videre. (©NTB/TV 2 Sporten)