CL_real_barca
CL_real_barca

Les deg opp før Barcelona - Real Madrid

Sjekk fakta, statistikk og skadenytt.

Camp Nou, kl. 20.45
FC Barcelona - Real Madrd C.F | Viasat Fotball
Dommer: Frank De Bleeckere, Belgia

Generelle fakta
* Statistisk sett er det 96 prosent sjanse for at finalemotstanderne på Wembley 28. mai heter Manchester United og Barcelona.

* Barcelona og Real Madrid har begge har nådd 16 finaler i Europa.

* Barcelona jakter på deres 11. trofé i Europa. De har vunnet Mesterligaen/Serievinnercupen tre ganger, Cupvinnercupen fire ganger og Fairs Cup/UEFA Cup/Europaligaen tre ganger. Vinner de på Wembley tangerer de Real Madrids rekord på 11. trofeer.

Lionel Messi
* Med to mål mot Real Madrid i den første semifinalen, er Lionel Messi oppe i 36 i Mesterligaen totalt. Nesten halvparten - 17 - av scoringene har han gjort i sluttspillet.

* Bare Andrej Sjevtsjenko og Raúl har scoret flere Mesterliga-mål i sluttspillet. Begge har 18.

* Med scoring mot Real Madrid tangerer Messi Ruud van Nistelrooys rekord på 12 scoringer i én og samme Mesterliga-sesong.

* Messi er oppe i 52 scoringer i alle turneringer denne sesongen. Den forrige som scoret minst 52 mål og var hjemmehørende i en toppdivisjonene i Europa, var brasilianeren Mário Jardel. Han scoret 55 ganger for Sporting CP i 2001/02-sesongen.

Lionel Messi (Foto: Manu Fernandez/Ap)
Lionel Messi (Foto: Manu Fernandez/Ap)

Innbyrdes
* Dette er det 213. El Clásico-et i alle turneringer. Real har vunnet 86, Barça 83 og 43 har endt uavgjort.

* Barça har vunnet de foregående tre møtene på Camp Nou - alle uten baklengsmål. Forrige tap kom 23. desember 2007 (0-1). Julio Baptista ble matchvinner og er den siste som scoret for Real Madrid på Camp Nou.

FC Barcelona | Statistikk
* Barcelona har scoret minst ett mål i de foregående 19 kampene de har spilt i Mesterligaen. Klubbrekorden er på scoringer i 20 strake kamper, og ble satt i årene fra 1998 til 2000.

* Med to scoringer er Barça oppe i 900 mål i europeiske turneringer. De blir da den første klubben som når denne milepælen.

* Xavi passerer Gary Neville og Paolo Maldini på adelskalenderen over flest kamper i Mesterligaen om han spiller. Xavi står med 109 kamper.

* Carles Puyol blir den fjerde spanjolen som når 100 Mesterliga-kamper om han spiller, etter Raúl, Iker Casillas og Xavi.

Karantener:
13 José Pinto (minst en kamp for rødt kort)

Real Madrid C.F | Statistikk
* Real Madrid er bare slått ut én gang tidligere av en spansk klubb i europeisk sammenheng. FC Barcelona slo Real i Serievinnercupen i 1960/61-sesongen, og ble den første klubben noensinne til å slå ut Real av en europeisk turnering.

* Real er ubeseiret i deres fem siste bortekamper i Mesterligaen.

* Med scoring runder Cristiano Ronaldo 30 scoringer i Europa. Han blir da den tredje portugiseren som når denne milepælen. Eusébio (57) og José Torres (31) er de to andre.

* Cristiano Ronaldo er den eneste Real-spilleren som har figurert i samtlige Mesterliga-kampene denne sesongen.

* Mesut Özil har flest målgivende (6) i Mesterligaen sesongen 2010/2011. Forrige sesong endte Wesley Sneijder på samme antallet assists.

Cristiano Ronaldo (Foto: FELIX ORDONEZ/Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: FELIX ORDONEZ/Reuters)

Karantener:
3 Pepe (minst en kamp for rødt kort)
4 Sergio Ramos (en kamp for 3 gule)

Karantene ved neste gule kort:
7 Cristiano Ronaldo (2 gule)
18 Raúl Albiol (2 gule)
22 Ángel Di María (2 gule)
28 Emmanuel Adebayor (2 gule)

Kilder: Altomfotball.no, Infostrada Sports og BBC.