Guus Hididnk (Foto: JOHN MACDOUGALL/Afp)
Guus Hididnk (Foto: JOHN MACDOUGALL/Afp)

Hiddink: – Mourinho har gått for langt

Nederlenderen mener at Real Madrids trener bør be Barcelona om unnskyldning for sine konspirasjonsteorier.

Etter Real Madrids 0-2 tap hjemme for Barcelona i onsdagens Mesterligaoppgjør mer enn antydet José Mourinho at katalanerne gjennom flere sesonger er blitt favorisert av UEFA.

Portugiseren får alt annet enn støtte av Guus Hiddink, mannen som var Chelsea-trener da Barcelona på kontroversielt vis slo ut London-laget fra Mesterligaen i 2008/09-sesongen.

– Mourinho har gått altfor langt med sin kritikk. Han forsøker kun å dreie fokuset bort fra den dårlige prestasjonen laget hans faktisk leverte i onsdagens kamp, sier Hiddink til The Mirror.

Dro inn Øvrebø
Som eksempel på det Real Madrids trener mener er favorisering av Barcelona, dro han frem oppgjøret mellom Chelsea og Barcelona på Stamford Bridge i 2009, da engelskmennene ble snytt for flere straffespark av dommer Tom Henning Øvrebø.

– Jeg skjønner ikke hvorfor Mourinho dro meg og mitt Chelsea-lag fra 2009 inn i sine konspirasjonsteorier. Vi gikk ikke ut i ettertid og hevdet at det forelå noen form for konspirasjon fra forbundets side, og jeg var aldri en gang inne på tanken om at Uefa dikterte det som skjedde da, selv om vi følte oss urettferdig behandlet.

Mourinho (Foto: Andres Kudacki/Ap)
Mourinho (Foto: Andres Kudacki/Ap)

Slike konspirasjoner tror Mourinho tydeligvis på, men det er etter min mening å gå for langt.

Riktig å vise ut Pepe
Hiddink er og av den oppfatning av at dommer Wolfgang Stark gjorde helt riktig i å gi Pepe det røde kortet for sin takling på Dani Alves.

– Hvis ikke Alves hadde løftet foten ville den sannsynligvis ha vært brukket. Dommeren gjorde helt riktig da han trakk frem det røde kortet.

Skuffet over Mourinhos taktikk
Nederlandske Hiddink, som ledet Real Madrid i 1998/99-sesongen, er og overrasket over at publikum på Santiago Bernabeu aksepterte hjemmelagets defensive innstilling til kampen.

– På et tidspunkt sto alle Barcelona-spillerne rolig med ballen i laget på egen halvdel fordi ingen av Real Madrids spillere ville angripe dem. De virket ikke som om hjemmelagets spillere var interesserte i å spille fotball.

– Jeg klarer ikke å forstå den defensive taktikken, særlig tatt i betraktning at laget bare et par dager tidligere viste fantastisk offensivt spill da de vant 6-3 borte mot Valencia.