Jonas Holøs (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)
Jonas Holøs (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)

Landslagstreneren: – Håper Holøs melder seg klar

Roy Johansen håper han får positive svar fra Jonas Holøs før kampstart.

NHL-backen skal varme opp før han tar en avgjørelse på om han spiller eller ikke mot Sverige.

- Han skal prøve på oppvarmingen. Han er ikke helt i toppform, men det er mulig han får starte kampen og se hva som skjer, sier landslagssjefen.

- Er det et poeng å spare han til viktige kamper mot USA og Østerrike?

- Vi vil gjerne ha han med, men føler han at han ikke er helt der han skal være og risikerer skader tar vi ikke noen risiko. Han er sliten etter en lang reise, sier Roy Johansen.

En som definitivt ikke spiller er Pål Grotnes. Han sliter med en lyskeskade og måtte kaste inn håndkledet på formiddagen i dag. Inn kommer en 24 år gammel VM-debutant.

- Lars Haugen har jobbet bra i åtte uker nå med vår målvaktstrener. Han får debuten sin og det gjelder å stikke frem brystkassa og vise at han kan spille på dette nivået, sier Johansen.

I åpningskampen møter Norge Sverige, som i fjor. Selv om Roy Johansens mannskap gav søta bror en real fight tapte de kampen og Norge står uten seier mot de blågule siden 1963.

- Vi hadde en mulighet i fjor, men de har et bra lag og er en av de store innen hockeyverdenen. Vi må ha bra flyt og gjerne litt slurvete svensk spill for å lykkes. Men vi skal prøve det vi kan for å stikke kjepper i hjula for dem.

Sverige kommer i en helt ny utgave i år. Med ny landslagssjef i Pär Mårts har han et yngre mannskap hvor hele sju av spillerne er født i 1990 eller seinere. I tillegg er det et lag som har mer fokus på det offensive spillet.

- Normalt vil de ha pucken mest så får vi prøve å holde de utenfor, men vi må også våge å spille når vi har pucken og våge å gå i angrep og vi må ville vinne dueller og nærkamper, avslutter Johansen.