winsnes
winsnes

Winsnes mener det er på tide RBK når cupfinalen

Søndag er Alvdal første hinder på veien.

Følg Alvdal - Rosenborg minutter for minutt i vårt livesenter.

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Fredrik Winsnes er den eneste i dagens RBK-stall som har vunnet cupen. Nå håper han at lagkameratene skal få den samme opplevelsen denne sesongen.

– Det er en stund siden vi har vært i cupfinalen. Det var i 2003 sist. Det begynner å bli på tide, og det er jo et av de store høydepunktene i norsk fotball. Det er en opplevelse jeg unner alle, sier Winsnes.

– Tippeliga-lagene skal gå videre
Første hinder på veien er Alvdal i første runde, og trener Jan Jönsson topper laget. Det er heller ikke så rart: I fjor gikk RBK ut av cupen i det mange anser som en av tidenes flaueste tap: 3-2-tapet for Follo i semifinalen. Molde sendte RBK hjem med 5-0 i kvartfinalen året før, mens Krisitiansund slo RBK ut på straffe allerede i 2.runde i 2008.

– Det er alltid sånn i cupen at om man bommer ordentlig på dagen og alt går imot, så kan hva som helst skje. Men i de første rundene skal forskjellen være så stor at Tippeliga-lagene skal gå videre. Men jeg har vært å snuble både med Strømsgodset og Rosenborg, så det kan absolutt skje, medgir Winsnes.

Kjenner ikke motstanderen
Og han innrømmer at han vet lite om motstanderen som venter søndag.

– Jeg vet ingenting om fotballaget til Alvdal og de som spiller der, sier Winsnes.