Steve Kean. (Foto: Alastair Grant/Ap)
Steve Kean. (Foto: Alastair Grant/Ap)

Kean fornøyd med Blackburn-spillet

Men manageren innser at laget er nødt til å score mer mål.

Blackburn sliter tungt om dagen. Den dårlige formen har bare fortsatt gjennom hele april, og laget står nå i fare for å rykke ned fra Premier League.

Med fire serierunder igjen ligger Morten Gamst Pedersen og lagkameratene ett poeng foran Wigan på nedrykksplass.

Manager Steve Kean tok over klubben i desember. På sine 17 kamper i sjefstolen har Blackburn tatt fattige 14 poeng. Til sammenligning tok Sam Allardyce 21 poeng på like mange kamper før han fikk sparken.

– Vi mangler «killerinstinktet» på den siste tredjedelen av banen for å gjøre jobben enklere for spissene. Det har vi jobbet mye med i det siste, forteller Kean.

– Spillet har vært bra
Blackburn tok sin forrige trepoenger mot West Bromwich 23. januar. Likevel er Kean positiv til hvordan laget har fremstått på banen de siste månedene.

– Hvis vi hadde fått dårlige resultater uten å spille bra ville jeg vært bekymret. Vi har på ingen måte tatt så mange poeng som vi ønsker, men spillet har vært bra.

Selv om Blackburn skulle rykke ned, håper Kean at han vil fortsette som manager for klubben i lang tid.

– Forhåpentligvis blir jeg her lenger enn den nåværende kontrakten. Jeg har fått støtte på overgangsmarkedet og de spillerne som trengte ny kontrakt har fått ny kontrakt.

Får støtte fra Coyle
Lørdag tar Blackburn i mot Bolton hjemme på Ewood Park. Motstanderlagets manager, Owen Coyle, har sympati for Kean og mener at han fikk en tung oppgave i hendene når han kom inn for Allardyce.

– Det er fryktelig vanskelig å ta over en klubb i verdens beste liga – spesielt med all mediedekningen det fikk. Men Steve har taklet det bra.

Se Blackburn - Bolton fra kl. 15.55 på tv2sumo.no.

– Det viktigste for Blackburn og Steve er å komme seg gjennom sesongen. Han hentet noen spillere i januar, men til sommeren får han virkelig muligheten til å sette sitt preg på klubben, mener Coyle.

PS:Blackburn skal møte både West Ham og Wolverhampton til viktige bunnoppgjør i løpet av de siste kampene.

Owen Coyle (Foto: Barry Coombs/Pa Photos)
Owen Coyle (Foto: Barry Coombs/Pa Photos)