FERSKET: En innbruddstyv ble tatt på fersk gjerning etter å da brutt seg inn i den danske banks lokaler. (Foto: Sandra Noer/TV 2)
FERSKET: En innbruddstyv ble tatt på fersk gjerning etter å da brutt seg inn i den danske banks lokaler. (Foto: Sandra Noer/TV 2)

– Er dette en fremtidig Annan?

18 år gamle Francis Emeka Atuloma fra Nigeria prøvespiller med RBK.

- Mitt ønske og mitt mål er å spille for Rosenborg. Jeg har tro på meg selv og skal gjøre mitt beste for å overbevise nok til å få kontrakt

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Francis Emeka Atuloma kommer fra Nigeria og trives best i den defensive midtbanerollen.

- Mitt ønske og mitt mål er å spille for Rosenborg. Jeg har tro på meg selv og skal gjøre mitt beste for å overbevise nok til å få kontrakt, sier unggutten til TV 2 Sporten.

Første trening mandag
– Hva er dine styrker på fotballbanen?

- Jeg er god i pasningsspillet og sterk fysisk, svarer han kjapt.

Atuloma har sin første trening mandag. I løpet av de neste tre ukene vil han trene med juniorlaget og håper på å vise seg frem på A-lagstreninger etterhvert.

- Det dukket opp en mulighet som kan være spennende. Det koster ingenting å prøve dette ut. Når vi får slike sjanser er det bare positivt, sier Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Erik Hoftun (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Erik Hoftun (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

– Vil ikke flagge dette høyt
- Kan dette være den mulige Annan-erstatteren dere har letet etter?

- Jeg har ikke lyst til å flagge dette så høyt. Som sagt så skal han først trene med juniorlaget, så får vi se hva det blir til. Men han spilte mot juniorlaget vårt på Hamar i fjor, og både han og juniorlaget han spilte på imponerte. Han er en god spiller, svarer Hoftun om spilleren som til daglig spiller for topplaget Dolphins i Nigeria

RBK måtte gi opp å finne en erstatter for Anthony Annan, men har tidligere i vår testet senegaleseren Sanè i rollen.

Meningen har hele tiden vært å skaffe seg denne type spilller ved sommerens overgangsvindu, og nå får unge Francis altså prøve seg.