BER OM FOKUS: Chelsea manager Carlo Ancelotti. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
BER OM FOKUS: Chelsea manager Carlo Ancelotti. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Ancelotti spår spillerflukt dersom Tottenham ikke kvalifiserer seg til Mesterligaen

Chelseas manager tror Harry Redknapp vil få problemer med å beholde sine stjernespillere dersom Tottenham havner utenfor topp fire.

Se Chelsea-Tottenham på TV 2 PL 1 og TV 2 SUMO fra kl.18.30

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter

Carlo Ancelotti tror Tottenham er avhengig av å kvalifisere seg til Mesterligaen dersom London-rivalen akter å beholde alle sine stjernespillere. I øyeblikket er Spurs fire poeng bak Manchester City som innehar den viktige fjerdeplassen.

Tottenham har et tøft kampprogram i vente, og skal foruten dagens bortemøte med Chelsea også møte Manchester City og Liverpool på fremmed gress.

– Når du har nådd kvartfinalen i Mesterligaen er det klart at dette gir mersmak for spillerne. Dersom man ikke klarer å kvalifisere seg til turneringen neste år vil det utvilsomt bli vanskeligere for laget å beholde og knytte til seg spillere, sier Ancelotti i et intervju gjengitt i Daily Mail.

Bale kan forsvinne
Gareth Bale og Luka Modric er to av spillerne som oftest er blitt linket bort fra Tottenham. Chelseas manager tror Spurs' nøkkelspillere vil vurdere sin fremtid dersom laget må klare seg uten Mesterliga-spill neste sesong.

– Når du først har spilt i Mesterligaen og fått smaken på det så ønsker du å spille i turneringen hver sesong. Europaligaen har forbedret seg, men den holder på ingen måte samme nivå som Mesterligaen ennå.

Lanserer Redknapp som England-sjef
Ancelotti innrømmer at han er imponert over fremgangen Tottenham har hatt under Harry Redknapp, og støtter Spurs-sjefens kandidatur som ny landslagstrener for England.

– Harry har de nødvendige ferdighetene og erfaringen som behøves for å lede England.

– Han er en manager som alltid organiserer laget sitt på en god måte. I tillegg har han et veldig godt forhold til spillerne, sier Ancelotti.