Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Norges Cykleforbund og TV 2 har inngått ny TV-avtale

Norges Cykleforbund (NCF) og TV 2 har inngått en medieavtale for sykkelsporten i Norge.

- TV 2 har i en årrekke utviklet TV-tilbudet på sykkel fra Tour de France-sendingene til å dekke hele den internasjonale terminlisten. Vi mener tiden er inne for å gi norsk syklesport et løft.

Avtalen sikrer en omfattende dekning på TV, nett og mobil de neste tre årene både når det gjelder ritt for eliteutøvere og mosjonister.

Avtalen gjelder i første omgang frem til 2013, men har muligheter for forlengelse til 2016.

Flere direktesendinger
Samarbeidet gjelder flere direktesendinger fra norske ritt, bl.a. NM Landevei, Tour of Norway og Intersport Oslo Grand Prix, samt reportasjer i ulike former og i ulike kanaler på TV 2-plattformer. Alle direktesendingene vil gå på hovedkanalen TV 2.

- NCF har en klar målsetting om å synliggjøre norsk sykkelsport sterkere og avtalen med TV 2 sikrer en god og bred dekning av de ulike grenene innen norsk sykkelsport, sier president i NCF Harald Tiedemann Hansen

- TV 2 har i en årrekke utviklet TV-tilbudet på sykkel fra Tour de France-sendingene til å dekke hele den internasjonale terminlisten. Vi mener tiden er inne for å gi norsk syklesport et løft, og er fornøyd med å få avtalen med NCF, forteller sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen.

– Godt samarbeid
- NCF har i flere år hatt et godt samarbeid med TV 2 om syklerittet «Tour of Norway for kids», som har inngått som en del av Tour de France – sendingene. Vi er fornøyd med at avtalen sikrer en videreutvikling av dette rekrutteringstiltaket også i årene fremover, fremhever Tiedemann Hansen.

- Sykkel er et av hovedsatsingsområdene for TV 2 Sporten. Med den nye avtalen vil vi dekke sykling i et bredere perspektiv, noe vi håper er med på å bedre forholdene for sykling her til lands. Myndighetene er klare på samfunnsgevinstene ved økt bruk av sykkel, og dette vil TV 2 ta sterkere del i gjennom avtalen med NCF, fremholder Taalesen.