Volvo_Concept_Universe_side
Volvo_Concept_Universe_side

Concept Universe: Tommelen ned for luksus-Volvoen

Vakte stor oppsikt - men skal ikke settes i produksjon.

Bare et par uker etter at den debuterte på bilutstillingen i Shanghai, er Volvo-sjef Stefan Jacoby ute og avkrefter at de har noen planer om å sette konseptbilen Concept Universe i produksjon.

Bilen vakte stor oppsikt og ble møtt med både begeistring og skepsis. Skal vi være helt ærlige, var det nok mest av det siste. Kanskje er det hovedgrunnen til at Jacoby så kjapt presiserer at dette ikke kommer til å bli et nytt Volvo-flaggskip - og at Volvo dermed heller ikke har planer om å utfordre biler som Mercedes S-klasse.

Var et eksperiment

- Det er for tidlig for oss å gå inn i det segmentet, så det er ikke i våre planerhverken på kort eller lang sikt. Vi kommer ikke til å bygge større biler enn S80 L, sier han til engelske Autocar.co.uk.

Volvos designsjef Peter Horbury har også innrømmet at denne konseptbilen var et dristig eksperiment. Volvo skal ha hatt egne folk på Shanghai-utstillingen som spurte besøkende på standen deres om de trodde dette kunne være en framtidig Volvo. Mye kan tyde på at de fikk tommelen ned.

Designet på 17 uker

Concept Univesre ble startet på for bare 12 måneder siden og bilen ble designet ferdig på 17 uker.

Volvo-designerne startet med å tilbringe to dager i Volvos eget museum, for å la seg inspirere og for å lete seg fram til elementer som fortjener å bli med i framtiden.

Volvo_Concept_Universe_bakf
Volvo_Concept_Universe_bakf

LES OGSÅ: Klarer du å se hva som er nytt på denne Volvoen?

Firedørs coupe

På Concept Universe er det ikke vanskelig å se inspirasjonen fra PV i fronten. Lave lykter, grillen og ikke minst buen på panseret trekker linjene tilbake til Volvo-klassikeren.

Dørene og sideprofilen tar med seg mye fra S60 og S80, mens hekken mest av alt minner om Jaguar.

Volvo går også for en firedørs coupe-løsning, en av de store motefenomenene i bilbransjen akkurat nå. Konseptbilen har da også to separate seter bak, i stedet for et konvensjonelt baksete.

Kjøpeguide: Slik gjør du best kjøp på Volvo 240

Under fem meter

I fjor solgte Volvo rundt 30 000 biler i Kina. I løpet av fire år skal antallet etter planen opp i over 200 000 eksemplarer.

Men for å klare det får de altså ikke hjelp av Concept Universe.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Stor Volvo med bitte liten motor – funker det?

Volvo-_Concept_Universe
Volvo-_Concept_Universe

Hva synes du – er dette feigt eller smart av Volvo? Skriv i kommentarfeltet under: